Pijani Zlatko golfom naletio na pijanog Darka koji je hodao posred ceste

0
Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom

Zlatku (38) prijeti godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je potpuno pijan vw golfom naletio na također pijanog pješaka koji je hodao nasred ceste.

Teška nesreća dogodila se u travnju ove godine oko 21 sat u Galgovu kod Samobora. Zlatko je vozio s najmanje 1,96 promila alkohola u krvi, stoji u optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo državno odvjetništvo.

“Kretao se kroz Galgovo kolnikom Zagrebačke ulice sredinom kolnika te je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na pješaka Darka koji se u alkoholiziranom stanju kretao također sredinom kolnika, uslijed kojeg naleta je Darko odbačen na vjetrobransko staklo vozila i kolnik, slijedom čega je zadobio teške tjelesne ozljede”, navodi se u optužnici.

Prema nalazu medicinskoog vještaka, Darko je zadobio ozljede više organa i organskih sustava, oguljotine lica, otvorenu ranu podlaktice, prijelom obje kosti potkoljenice, prijelom lubanje, krvarenje unutar moždane ovojnice, prijelom čeone kosti s nalazom krvi, prijelom očne šupljine, klinaste kosti, nepca, gornjočeljusne šupljine i nosnih kostiju te brojne druge ozljede po cijelom tijelu.

OBAVIO MALU NUŽDU

Prometni vještak naglasio je kako je, cijeneći povrede pješaka i oštećenja na osobnom vozilu, naletna brzina golfa na oštećenog iznosila oko 40 – 45 km/h, dok se ista prije naleta tehničkim putem ne može utvrditi jer na kolniku nisu pronađeni tragovi kočenja. Cesta je bila dobro osvijetljena i vozač je mogao vidjeti pješaka.

Darko je ispričao kako se kobne noći vraćao iz ugostiteljskog objekta Kod Korenčića u Rakovom Potoku te je krenuo pješice prema naselju. Hodao je oko sat vremena, došao je pješice u Galgovo, među prve kuće gdje je cesta bila osvijetljena javnom rasvjetom te je morao obaviti malu nuždu i sjeća se da je propustio dva automobila koja su prošla.

“To je zadnje čega se sjećam jer sam se poslije probudio u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu i zatekao se kako ležim u krevetu. Osjećao sam jake bolove po cijelom tijelu. Večer mi je počela u lokalu kod Nataše u Galgovu gdje sam popio pola piva, nakon čega sam pješice otišao kod Korenčića u Rakov Potok i tamo sam popio tri ili četiri piva. Nisam osjećao da sam pijan, mogao sam normalno hodati”, ispričao je Darko koji je jedva preživio kobni nalet.

Državno odvjetništvo protiv Zlatka je podignulo optužnicu za izazivanje teške prometne nesreće u alkoholiziranom stanju. Traži da ga sud proglasi krivim i osudi na godinu dana bezuvjetnog zatvora, javlja Danica.hr

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here