Pilot Selak: I bolje da nisam pozvan. Za mene je sramota biti u društvu Banožića

0
Foto: Facebook

IZ MORH-a su medijima uputili zanimljiv poziv za sutrašnje događanje – 30. obljetnicu preleta MIG-om pukovnika Ivice Ivandića. Tog 15. svibnja 1992. uz Ivicu Ivandića je bio još jedan pilot – Ivan Selak. 

Nakon što je Ivandić sletio na Resnik, a Selak na Pleso, zrakoplovi su im nazvani Osvetnik Vukovara i Osvetnik Dubrovnika te su postali dio prve lovačke eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Iz MORH-a tvrde da Selaka nisu zvali jer je “Hrvatsko ratno zrakoplovstvo željelo dati obol pukovniku Ivici Ivandiću, koji je preletio s aerodroma Ponikve pokraj Užica u Srbiji na aerodrom Split, otkrivanjem eksponata”. “Ostali piloti ih već imaju”, navode u MORH-u.

Selak: MORH laže

“Nemam pojma koji je razlog, ali mislim da je bolje da nisam pozvan. Jer onaj koji poziva, za mene bi bila sramota biti u njegovom društvu”, rekao je Selak za Dnevnik Nove TV i dodao da MORH laže da ima eksponata njemu u čast.

“Lažu kao i sve što inače govore – lažu”, dodao je. “Kritika tipa njušenje bombe i dugoročne i kratkoročne rakete. Jesu li to kritike? Ili istina”, kaže Selak.

Ministru je poručio da ide u lov na veprove i da se ostavi Ministarstva.

Anita M.