Pismo iz Valpova u Osijek putovalo više od tri godine. Poziv na skup na kojem je sudjelovala Kolinda, a pjevao Škoro!

0
Foto; Snimka zaslona

Poziv u Valpovo na kojem će sudjelovati predsjednica Grabar Kitarović, a pjevat će Škoro stigao je ovih dana. Problem? Sve se to dogodilo 2018. kad je pozivnica i poslana

Je li vam se ikada dogodilo da Hrvatska pošta toliko kasni, da dobijete pozivnicu staru nekoliko godina na svoju adresu? Upravo se to dogodilo jednoj osječkoj medijskoj kući za događaj pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, u sklopu kojega je bio završni koncert Miroslava Škore.

Medijskoj kući ovih je dana stigao poziv valpovačkoga gradonačelnika, Matka Šutala, na jubilarno 50. Ljeto valpovačko. Datum manifestacije bio je 1. srpnja 2018. godine. Publiku je zabavljati trebala povorka folklornih skupina, trebao je biti domjenak, a na kraju i sam koncert Škore, sada već bivšeg čelnika Domovinskog pokreta – javlja Net.hr 

Foto: Net.hr

Gradonačelnik se sigurno nadao velikom odazivu, ali nije očekivao da će pozivnice stići nakon skoro 2,5 godine na adresu udaljenu čak manje od 30 kilometara. 

Nema suvislog objašnjenja

Gdje je pismo bilo od 24. lipnja najvjerojatnije 2018. godine, jer na pečatu otisnutom na kuverti vidljiv je samo dan i mjesec slanja, ne i godina, pitanje je na koje nam nisu znali odgovoriti niti u središnjici osječke ispostave Hrvatske pošte.

“Ne mogu vam dati neko suvislo objašnjenje”, rekao je Goran Rako, voditelj tima u Sortirnici HP-a Osijek, za net.hr

Rako pojašnjava kako pošiljka stiže u sortirnicu, potom se upućuje na dostavu te na tome putu može negdje ispasti, zapeti, uglaviti se između stolova tako da se ne vidi. Čudi se kako je barem čistačice nisu uočile te tko ju je ipak i gdje pronašao nakon toliko vremena. 

“Možda je pismo ostalo skriveno negdje kod dostavljača, možda u dnu torbe u nekom pretincu…, teško je ovako napamet govoriti, a teško i da bi nekakva istraga dala bolje rezultate”, zaključio je Rako i pristojno se ispričao redakciji na zakašnjeloj dostavi dodavši kako je to iznimno rijetko. 

Na kraju, ne čudi ni sljedeći podatak: na internetskim stranicama Hrvatske pošte Osijek ponudit će vam dva telefonska broja svoje središnjice: 031/232-808 i 072/303-304. Gotovo svaki put novinarima je spomenute redakcije javljalo da je broj neupotrebljiv, odnosno da ni ne zvoni – donosi Net.hr