Pitao Lauca jesu li dvije doze cjepiva dovoljne da pandemija završi, znanstvenik dao zanimljiv odgovor: “Realizacija prodajnih planova Pfizera…”

0
Foto: Snimka zaslona

Član Znanstvena savjeta vlade RH Gordan Lauc danas je objavio novi status na Facebooku ispod kojeg je dobio brojne komentare građana, a jedan se posebno istaknuo.

Znanstvenik je u statusu govorio o necijepljenoj populaciji starijoj od 80 godina te njihovim smrtnim slučajevima, a jedan od pratitelja ga je upitao što treba učiniti da pandemija stane te hoće li biti dovoljno to što je dva puta cijepljen.

Lauc mu je odgovorio: “Neće. Realizacija prodajnih planova Pfizera zahtijeva da se cijepite svakih 6 mjeseci (tj. za sada 6, možda uskoro smanje na svaka 3 mjeseca), a morate cijepiti i djecu. Uskoro će izaći i turbo buster doza, koja će biti nešto skuplja, ali će sigurno biti puno bolja”.

Znanstvenika, koji je zbog svojih stavova posljednjih dana u centru pažnje javnosti, ali i kolega, upitali smo što je mislio s tim komentarom i je li ozbiljan, a njegov odgovor objavit ćemo po primitku.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here