Plače za Jugoslavijom: Titova unuka u žalopojki za Jugoslavijom spomenula ‘Veliku Hrvatsku’

2

Svetlana Broz, ravnateljica sarajevske nevladine udruge Gariwo, poznatija kao unuka jugoslavenskog despota Josipa Broza Tita, za Monitor je rekla kako su ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske, temeljene na teritorijalnim pretenzijama prema BiH, “življe nego ikada”.

Na pitanje kako njoj izgleda Zapadni Balkan, odgovorila je da, kao i posljednja tri desetljeća, izgleda kao bačva baruta. 

“Zamislite Njemačku da su joj poslije Drugog svjetskog rata saveznici ostavili na vlasti nacionalsocijalističku stranku i sve Hitlerove suradnike.

Ta stranka je i danas zakonom zabranjena, a 23 tri od 24 u Nürnbergu suđena ratna zločinca osuđena su na smrt nakon suđenja koje je trajalo tri i pol godine.

Ovdje se dogodilo upravo suprotno: nakon ratova od 1995. do 1999. sve nacionalne (čitaj: nacionalsocijalističke) stranke koje su organizirale ratove i vodile ih, ostale su na vlasti do danas.

A suđenja za ratne zločine u ICTY trajala su gotovo 30 godina. Sve u ime ljudskih prava okrivljenih, koji su ubili više od 100.000 građana i raselili samo u BiH 2,5 milijuna. Ideolozi tih zločina u najvećem broju i danas vladaju prostorima Zapadnog Balkana, kao članovi najjače mafije organiziranog kriminala u Europi, birani od strane preplašenih građana, s blagoslovom iste te EU”, odgovorila je.

Dodala je da “goloruki građani ne mogu izaći na kraj s onima koji imaju svu vlast, novac, trenirane i plaćene ubojice za ratove koje su vodili i koje ponovno žele voditi”.

ANITA M.

2 COMMENTS

  1. Koja zamjena teza; nakon pada nacionalsocijalizma u Njemačkoj, Provedena je denacifikacija-lustracija njemačkog društva, kojom su vodeći ideolozi suđeni na smrt vješanjem, dok su padom komunizma u Jugoslaviji komunisti i UDBA-ši, organizirali rat i iz njega izašli kao pobjednici, te nagrađeni dukatima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here