Nikola Mažar, aktualni državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, napustit će to mjesto i zasjesti u Sabor. Potvrdio je to nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a predsjednik te stranke i premijer Andrej Plenković.

Nakon što je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o otpisu režija za struju, plin i radiotelevizijsku pristojbu, premijer Andrej Plenković izašao je pred novinare nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a i kluba zastupnika te stranke na kojoj se razgovaralo o sjednici Sabora koja počinje, kao i aktivnosti stožera na područjima razorenima potresom, te o situaciji oko koronavirusa.

Umjesto saborskog zastupnika Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, u medijima prokazanog u namještanju poslova u javnoj nabavi koji je dao ostavku na saborski mandat, u Sabor će Nikola Mažar, a na njegovo mjesto državnog tajnika za obnovu će se imenovati nekog drugoga, kazao je predsjednik HDZ-a.

Naime, jedini slobodni kandidat za zamjenu bio i Stevo Culej, no HDZ se očito odlučio s mjesta državnog tajnika u Sabor povući Nikolu Mažara, inače predsjednika vukovarskog HDZ-a.

Na pitanje novinara, premijer je komentirao i situaciju s kućom u kojoj živi župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić, od kojeg je, kazao je, zatražio objašnjenje i pojašnjenje svih navoda.

“On nam je pojasnio kako to izgleda iz njegovoga kuta, od ’95. do danas. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od svih nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u idućih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav. U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni, kad to pouzdano budemo znali, onda ćemo o toj temi raspravljati.”

Premijer je ipak otklonio komentirati je li Žinić živeći u kući u vlasništvu države nanio štetu HDZ-u, podsjetivši da ni obnova kuća nakon rata nije bila tako katastrofalna kako se isprva činilo, prenosi RTL.
“Kao i kod pitanja obnove, imali smo histeriju medijsku kao da su sve kuće koje je razorio potres bile baš kuće koje su obnavljane, sad malo-pomalo shvaćamo da je puno manje takvih zgrada”, rekao je i dodao na insistiranje novinara da će se sve “isprovjeravati”.

dp
Foto: FacebookHDZVukovar