13 C
Split

Ploču stavi, ploču skini! Loptanje s imenom mosta u Tuzli nazvanom po Đorđu Balaševiću

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U svega par sati ploča s natpisom ‘Most panonskog mornara Đorđa Balaševića’ skinuta je i vraćena s prijelaza što povezuje Gradski park i kompleks bazena u Tuzli.

Nakon što je komunalna inspekcija u četvrtak izadala nalog da se ploča ima odmah ukloniti, nepoznati netko je tijekom noći s četvrtka na petak skinuo s mosta.

To unatoč nalogu sigurno nisu učinili aktivisti Fondacije ‘Istina, pravda, pomirenje’ na čelu sa Sinanom Alićem, ali jesu ‘preuzeli odgovornost ‘za postavljanje nove tijekom današnjeg prijepodneva.

– Ovo je propust grada, koji se lomi na tabli i ovom mostu, a bespravna gradnja je poklopila Tuzlu. Novu pločicu sam postavio ja, a službenu proceduru smo preskočili, jer 20 godina građani ovoga grada čekaju da se proceduralno odgovori na zahtjev da negdje neki ćošak, most ili bandera dobije ime po Srđanu Aleksiću – izjavio je Alić neposredno nakon postavljanja nove table.

Službeni rok za uklanjanje prvotnog natpisa, inače, isticao je danas iza podneva, pa se zato Alić nemalo iznenadio zatečenim, kada je jutros stigao na most.

– Ostavljen mi je rok do danas u 12.30 da uklonim ploču sa nazivom Most PANONSKOG MORNARA Đorđa Balaševića. Kako se izvršitelji nedjela uglavnom pojavlju na mjestima izvršenja i ja sam jutros oko 8 sati obišao most. Zatekao sam komadiće ploče. Ono što smo uradili u po bijela dana, netko je sklonio pod okriljem mraka – napisao je jutros na svom Facebooku profili Alić i odmah se dao u akciju.

Komunalne vlasti u Tuzli još nisu reagirale, ali je za očekivati novi nalog za uklanjanje ploče. Interesantno je da je podršku Aliću i ekipi dao kantonalni premijer Kadrija Hodžić – donosi Slobodna Dalmacija

Da ne namjeravaju lako odustati, inicijatori preimenovanja mosta su pokazali i time što su angažirali odvjetnika.

dp/foto:screenshot

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img