HomePremium SadržajPo tko zna koji put počinje suđenje Branimiru Glavašu

Po tko zna koji put počinje suđenje Branimiru Glavašu

5. srpnja ponovno počinje suđenje Branimiru Glavašu.

Sve opet kreće ispočetka jer je sutkinja, koja je vodila Glavašev slučaj, otišla je na Visoki kazneni sud.

Proces slavonskom političaru, koji je nekad “žario i palio” u redovima HDZ-a, a potom se odvojio i osnovao regionalnu stranku HDSSB, najbolja pokazuje svu sporost hrvatskog pravosuđa.

Proces je počeo kad je Glavašev sin Filip još išao u osnovnu školu. Sada je Filip Glavaš sa svojim ocem u sudnici, ali u potpuno drukčijoj ulozi – kao odvjetnik. Odnosno, suđenje traje toliko dugo da mu je tada maloljetni sin, sada postao odvjetnik.

Dosta svjedoka, odvjetnika i sudionika već je umrlo. Glavaša su u prisutnosti kamera pritvarali nekoliko puta. Prije prve presude, pobjegao je u BiH. U zatvoru je sve zajedno odležao 5 godina i 3 mjeseca. Da stvar bude apsurdnija, jednom je već i presuda bila pravomoćna, dok je nije srušio Ustavni sud. I sve opet krenulo iznova.

Sutkinja Tanja Pavelin koja mu je sudila 2019. izabrana je na Visoki kazneni sud. Sada sve kreće ponovno, s novim sucima, prenosi RTL.

foto: screenshot

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Najnovije vijesti

nedavni komentari

google-site-verification: googled91673871e42f616.html google-site-verification=rGL3Tah1KoycISfVRpeaJyo9nIt6Cl3KPIaQunRBbqQ