Na čvoru u Dugopolju, koji je izlaz s autoceste Zagreb-Split, počela je dogradnja kojom će se proširiti izlaz na dvije trake, izgraditi dodatni kilometar ceste i proširiti trak i nadvožnjak.

Projekt je podijeljen u tri faze čija je ukupna vrijednost oko 31,6 milijuna kuna. U prvoj fazi, koja je već započela i košta oko 5,6 milijuna kuna, izgradit će se cesta duga oko 1 kilometar. U drugoj fazi planirana je dodatna traka na platou naplatnih kućica i poboljšanje spoja čvora Dugopolje na državnu cestu, a ti radovi vrijedni su oko 3 milijuna kuna. Treća, a ujedno s 23 milijuna kuna i najskuplja faza, izvest će se proširenje nadvožnjaka i proširenje traka.

Danas je na tom čvoru u Dugopolju i službeno označen početak izgradnje prve faze ovog projekta, a radovi bi trebali trajati do 2021. godine. Izlaz s najveće i najvažnije hrvatske autoceste u Dugopolju, kojega u sezoni dnevno koristi i preko 20 tisuća automobila, konačno će dobiti izgled kakvi i zaslužuje drugi najveći grad u državi.

Značajan je ovo korak za rješavanje prometne infrastrukture aglomeracije grada Splita. Prvi konkretni rezultati očekuju se već krajem lipnja ove godine kada bi se u Split, odnosno prema naplatnim kućicama u Dugopolju, trebalo ulaziti iz dva prometna traka.