13 C
Split

Pojačani policijski nadzor tijekom vikenda i za doček nove godine

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ovog  vikenda, te tijekom ponedjeljka 31. prosinca, na Staru godinu, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provodit će se pojačane aktivnosti nadzora i kontrole prometa u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Aktivnosti će se usmjeriti  na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prekršaja  kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela. Iz PUSD naglašavaju kako su tijekom ove godine na području Splitsko-dalmatinske županije smrtno stradale 32 osobe, od čega je najveći broj osoba smrtno stradalo u prometnim nesrećama čiji uzrok je bio brzina. Odmah u prvim satima 2018.godine na prometnicama Republike Hrvatske smrtno su stradale 4 osobe.

PUSD upozorava sve sudionike u prometu da i prilikom slavlja budu savjesni i odgovorni sudionici u prometu. Alkoholiziranost i nepropisna brzina je smrtonosna kombinacija za sve sudionike u prometu.

Ne upravljajte vozilom alkoholizirani!

Nepropisna brzina uz alkohol su najveći faktori rizika u prometu i dovode do prometnih nesreća sa najtežim posljedicama.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Franić bi uklonio spomenik HOS-u za kojeg su glasali SDP-ovci

Odgovarajući na izravno pitanje voditelja RTL-a, kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić rekao je da bi uklonio sve što vrijeđa...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img