Pojačani policijski nadzor tijekom vikenda i za doček nove godine

0
0
Foto: PUSD

Ovog  vikenda, te tijekom ponedjeljka 31. prosinca, na Staru godinu, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provodit će se pojačane aktivnosti nadzora i kontrole prometa u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Aktivnosti će se usmjeriti  na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prekršaja  kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela. Iz PUSD naglašavaju kako su tijekom ove godine na području Splitsko-dalmatinske županije smrtno stradale 32 osobe, od čega je najveći broj osoba smrtno stradalo u prometnim nesrećama čiji uzrok je bio brzina. Odmah u prvim satima 2018.godine na prometnicama Republike Hrvatske smrtno su stradale 4 osobe.

PUSD upozorava sve sudionike u prometu da i prilikom slavlja budu savjesni i odgovorni sudionici u prometu. Alkoholiziranost i nepropisna brzina je smrtonosna kombinacija za sve sudionike u prometu.

Ne upravljajte vozilom alkoholizirani!

Nepropisna brzina uz alkohol su najveći faktori rizika u prometu i dovode do prometnih nesreća sa najtežim posljedicama.