13 C
Split

Pokreće se prva besplatna SOS linija za žrtve nasilja za Split i šire dalmatinsko područje

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Iz udruge Bijeli krug Hrvatske, koja se bavi pružanjem pomoći žrtvama, poručuju da od ponedjeljka pokreću besplatnu SOS liniju za žrtve nasilja. Broj na koji će se žrtve moći obratiti je 0800 63 29 svakim radnim danom od 7.30 do 19.30 sati, donosi dalmatinskiportal.hr.

Livija Plančić, predsjednica Bijelog kruga, kaže da je ova usluga pokrenuta s ciljem pružanja pravne pomoći i psihosocijalne podrške građankama i građanima ne samo Splita nego i šireg dalmatinskog područja gdje do sada nije postojala ovakva vrsta socijalne usluge.

– Nameće se potreba proaktivnog pristupa korisnicima, kako u pružanju usluga tako i u pružanju informacija o njihovim pravima i mogućnostima njihovog ostvarenja, posebno u manje urbanom ili otočnom području. Na SOS liniji će raditi educirani volonteri s kojima ćemo osigurati što dužu vremensku dostupnost linije tijekom dana – poručuje Livija Plančić te dodaje da se realizacijom ove aktivnosti jača dostupnost socijalnih usluga onim kategorijama stanovništva koji su zbog loše materijalne situacije ili udaljenosti od urbanog središta u riziku od socijalne isključenosti čime se ujedno i jača sustav podrške žrtvama i svjedocima na dalmatinskom području.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Pala najpoznatija kineska raketa. Ni blizu Hrvatske,…

Ostaci najveće kineske rakete pali su u nedjelju u Indijski ocean, zapadno od Maldiva, a većina njezinih dijelova uništena...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img