Thursday, October 28, 2021
HomeVijestiHrvatskaPokušalo se sakriti da je s kilogramom heriona pao unuk bivše državne...

Pokušalo se sakriti da je s kilogramom heriona pao unuk bivše državne revizorice? Oglasio se DORH tek nakon napisa medija

U priopćenju piše da je 32-godišnjak ispitan još 24. rujna, priopćenje je objavljeno tek danas

Nakon što je u javnost procurila informacija kako je kod unuka bivše državne revizorice Šime Krasić pronađeno oko kilogram heroina, oglasilo se priopćenjem Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Iako u priopćenju piše da je 32-godišnjak ispitan još 24. rujna, priopćenje je objavljeno tek danas, 29. rujna, i to nakon što je Jutarnji list otkrio slučaj. Jutarnji doznaje kako je Luka Ivančić u petak završio u Remetincu zbog krijumčarenja droge, a policija je kod ovog 32-godišnjaka pronašla kilogram heroina.

Priopćenje u kojem se ne otkriva identitet, prenosimo u cijelosti:

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 24. rujna 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (32) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.  (29. 9. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 32-godišnjak od neutvrđenog dana do 22. rujna 2021. u Zagrebu, iako svjestan da je promet drogama zabranjen, radi daljnje prodaje nabavljao veće količine droge heroin te je 22. rujna 2021. policijskim službenicima dragovoljno izručio paket u kojem je bio oko kilogram droge heroin, pakirane u više omota, koja je, osnovano se sumnja, bila namijenjena daljnjoj prodaji.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je prihvaćen te je okrivljeniku određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari