Policija će dodatno nadzirati promet za produženi vikend

Foto: mup.hr

Pred nama je produženi vikend u kojem očekujemo dolazak većeg broja turista, radi čega će se povećati intenzitet prometa, posebno cestovnog prometa na čitavom  području PU splitsko-dalmatinske.

I ovog vikenda očekuje se povećani intenzitet prometa u Gradu Splitu posebno na prometnicama prema trajektnoj luci, pa PUSD apelira na sve vozače da u cilju smanjenja opterećenja,  izbjegavaju prometovanje cestama koje vode u trajektnu luku, ukoliko to zaista ne moraju, te koriste druge cestovne pravce.

Policijski službenici će, kao i svakog vikenda, biti nazočni na terenu, te ćemo usmjeravati  i nadzirat promet kako bi i na taj način utjecali na protočnost prometa.

Apeliraju na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te  da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu, a u slučaju prometnih gužvi mole ih za dodatno strpljenje i oprez u prometu.

Podsjećamo kako je jučer,  01. kolovoza stupio na snagu izmijenjeni  i dopunjeni Zakon o sigurnosti prometa na cestama kojim je za najteže prekršaje propisano značajno povećanje novčanih kazni s ciljem smanjenja broja najtežih prekršaja za tzv.“ četiri ubojice u prometu“- brzinu, alkohol, pojas i mobitel.

Također, tijekom predstojećeg vikenda od 02./05. kolovoza policijski službenici će provoditi pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa posebno usmjerene na sankcioniranje prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola i nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila.

Očekuje se pojačani promet u Sinju u nedjelju, u vrijeme održavanja Sinjske alke, te PUSD poziva građane i sudionike u prometu na pojačani oprez kao i da slijede upute policijskih službenika.