Policija o detaljima horora u Zagorju: “Tijelo bebe je pronađeno oko podneva, spol će biti poznat nakon obdukcije

0
Foto: PU SDŽ
Mrtva beba pronađena je u mjestu Hlevnica u Zagorju, a policija istražuje sve okolnosti ovog događaja.

Tijelo novorođenčeta pronađeno je u nedjelju u mjestu Hlevnica na području općine Đurmanec u Zagorju.

U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj rekli su za DNEVNIK.hr kako je u tijeku kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja. Također, tijelo bebe upućeno je na obdukciju da bi se utvrdilo kako je umrla. 

Prema prvim neslužbenim informacijama, tijelo bebe nije bilo u kući.

“Tijelo je pronađeno oko podneva. Spol će biti poznat nakon obdukcije”, kratko je kazala Marijana Mužar, glasnogovornica PU Krapinsko-zagorske, te uputila apel građanima da im se jave ako raspolažu bilo kakvim informacijama o ovom događaju.

Policija se raspituje o trudnicama koje su možda uočene u mjestu, a u tijeku je provjera na tom području kako bi se utvrdilo koje žene su imale kontroliranu trudnoću. Prema saznanjima jednog mještanina, mrtvo novorođenče nađeno ja vani, na otvorenom, uz cestu. Navodno su tijelo napale i životinje, doznaje Zagorje.com.

“Policija još uvijek slaže mozaik što se dogodilo. Novorođenče je bilo položeno na snijegu. Tražili su se tragovi koji bi mogli dati neke odgovore – je li možda netko donio bebu iz smjera šume ili je dovezena automobilom. Mještani su u šoku, ne pamte ovakvu tragediju”.

“Oko pola četiri smo saznali da se našla beba. Moja žena je došla od susjede i onda – šok. Ne možeš vjerovati”, kazao je Mladen Cesarec iz Hlevnice za Dnevnik Nove TV.

Tijelo je odvezeno u zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati. “Bliski izvori istrazi su mi rekli da se ne isključuje mogućnost da su roditelji iz susjedne Slovenije došli, ostavili bebu i vratili se. Predmet policijske istrage će biti i razgovori s mještanima, ali i liječnicima kako bi se otkrilo je li netko bio u visokom stupnju trudnoće i kako je sve to završilo “, javlja Domagoj Mikić  za Dnevnik NOVA TV

Anita M