Foto: AJB

VELIKA policijska akcija ‘Racija’ odvija se od ranih jutarnjih sati u migrantskom kampu u Blažuju, nedaleko od Sarajeva u BiH, potvrdila je policija, a ministar sigurnosti Nenad Nešić potvrdio je za N1 BiH kako su uhićene dvije osobe, dok će 20 stranih državljana biti prebačeno u drugi migrantski kamp, nakon čega će biti i deportirani.

U akciji sudjeluje ukupno oko 300 policijskih službenika, što je čini najsveobuhvatnijom policijskom akcijom koja se provodi u nekom migracijskom centru od početka krize u BiH. Nešić je potvrdio kako će 20 stranih državljana biti prebačeno u Imigracijski centar u Istočno Sarajevo koje je zatvorenog tipa, a nakon toga će biti i deportirani. Što se tiče uhićenih osoba, Nešić je otkrio kako je razlog bila trgovina drogama. 

“Ja trenutačno imam informacije da su dvije osobe lišene slobode, a razlog je trgovina narkoticima, dok će 20 osoba biti prepraćeno u Imigracijski centar te nakon provedenih postupaka biti protjerano iz zemlje”, potvrdio je.

Zbog ilegalnog boravka u migrantskom kampu te nedopuštenog posjedovanja oružja i droge, policajci su trenutačno na terenu, a u akciji koja se provodi policija pokušava i identificirati krijumčare migranata.