PONIZIO GA i napravio smiješno-neozbiljnim: ‘Pošaljite mi taj sporazum o podjeli BiH Tuđman-Milošević. Ja ću Vama poslati Izetbegović-Krajišnik’

  0
  Foto Reuf Bajrović Bošnjački propagandist.

  Reuf Bajrović, bošnjački propangadist ove nedjelje je gost “Kruga 99”, a tema je upravo famozno Karađorđevo, točnije, naziv emisije je: “Suvremena politika Hrvatske i obnova dogovora iz Karađorđeva”.

  Karađorđevo je jedan od centralnih mitova bošnjačke propagande o famoznom dogovoru o podjeli Bosne i Hercegovine između Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana, piše Bild.ba.

  Glavni izvor za sve ono što se danas interpretira kao navodni dogovor Miloševića i Tuđmana je ono što je svojevremeno pričao bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić da se u Karađorđevu dogovorilo, navodi portal dalje u tekstu.

  “To što Mesić nije ni bio na tom sastanku – interpretatorima ne smeta. Mitom iz Karađorđeva danas se službe bošnjački nacionalisti i dio hrvatskih ljevičara koji su u određenim situacijama nakon 2000. djelovali simbiozno i gotovo sinkronizirano, ali je to postala stvar prošlosti i svelo se na rijetke izlete neupućenih i(li) zlobnih možemaša i zaboravljenih ljevičarskih novinara s obzirom na to da je hrvatska ljevica, ipak, koliko-toliko nacionalno svjesna”, navode.

  Sam Bajrović gostovanje je najavio na svom Twitter profilu, a neočekivano mu je “spustio” novinar i aktualni pedsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, koji je napisao: “Reufe, imam ponudu za Vas: Uskoro sudjelujem na okruglom stolu na sličnu temu. Bilo bi mi od pomoći ako mi pošaljete taj sporazum o podjeli BiH Tuđman-Milošević. Ja ću Vama zauzvrat poslati sporazum o podjeli BiH Izetbegović-Krajišnik. Može?”, napisao je Ćosić referirajući se na sporazum u kojem je Alija, za razliku od Miloševića i Tuđmana, zaista potpisao sporazum koji de iure i de facto omogućuje podjelu BiH.