13 C
Split

Posade 80 jedrilica koje regatavaju Atlantikom tražit će šibenskog pomorca i posadu nestalu nasred oceana

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Posade 80 jedrilica koje će u sklopu velike regate jedriti Atlantikom proći će područjem za koje se pretpostavlja da bi na njemu mogle biti splavi s potopljenog broda Burobon Rhode na čijem je čelu bio šibenski kapetan Dino Miškić.

Riječ je o jedrilicama koje sudjeluju u regati ‘Mini Transat’ između Kanara i Martiniquea, u čijim je vodama brod potonuo 26. rujna, objavljeno je u Facebook grupi ‘Buorbon Rhode Rescue’ koju su neposredno nakon havarije otvorili prijatelji nestalog šibenskog kapetana.

– Nadamo se da ćemo, uz budno oko i s malo sreće, pronaći preživjele. Sretno obiteljima! – informaciju je u grupi podijelila stranica Nautisme information.

Otkako je potraga za splavima prekinuta, članovi grupe na sve način pokušavaju je nastaviti šaljući apele brodarskim kompanijama koje prelaze preko Atlantika, a posljednji apel poslan je organizatorima regate čiji će natjecatelji sada obratiti pozornost na velikom području na kojem bi mogle biti splavi s posadom, piše Šibenik.in.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Franić bi uklonio spomenik HOS-u za kojeg su glasali SDP-ovci

Odgovarajući na izravno pitanje voditelja RTL-a, kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić rekao je da bi uklonio sve što vrijeđa...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img