Potres jačine 4,2 po Richteru u Austriji. Epicentar je bio 50 kilometara od Beča

0

Potres jačine 4,9 stupnjeva po Richteru pogodio je Donju Austriju s epicentrom oko sedam kilometara jugozapadno od Bečkog Novog Mjesta. Potres se osjetio i u glavnom gradu Austrije.

Prema informacijama Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), potres je bio jačine 4,9 po Richteru oko 18.25 sati. Epicentar se nalazi 45 kilometara sjeverozapadno od bečkog kotara Favoriten, sedam kilometara jugozapadno od Bečkog Novog Mjesta.

Austrijski seizmološki zavod (ZAMG) javlja kako je potres bio jačine 4,5 po Richteru, dva kilometara jugoistočno od Neunkirchena u Donjoj Austriji.

Sudeći po statistici ZAMG-a, ovo je najjači potres koji je pogodio Austriju još od 1984. godine. Te godine je 15. travnja potres jačine 4,9 pogodio Maria Schutz u Donjoj Austriji.

Na stranicama EMSC-a javili su se Austrijanci koji su osjetili potres. “Već barem 15 godina nisam osjetio da tako jako trese”, piše jedan. 

Drugi tvrdi da je “čuo i osjetio snažnu tutnjavu”, dok treći piše da mu se tresla cijela soba, ali ništa se nije razbilo.
dp


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here