POTVRĐENO JE! Mate Mišo Kovač 5. lipnja pjeva na Starom placu u Splitu na koncertu simboličnog naziva ‘Samo nas nebo rastavit može‘

0
Foto: Screenshot

Potvrđeno je! Mišo Kovač će u nedjelju 5. lipnja u Splitu, na starom Hajdukovu placu, nastupiti na koncertu pred dvadesetak tisuća ljudi!

– Bit će lom – kaže Mišo, koji se veseli koncertu i nastupu pred splitskom publikom pogotovo zato što će se sve to održati na Starom placu, mjestu nekih od najvećih Hajdukovih pobjeda u povijesti, a za koji Mišu, kao vjernog navijača splitskih “bilih”, vežu posebne uspomene, piše Jutarnji list.

Legendarnom pjevaču, koji će u srpnju navršiti osamdeset i jednu godinu, to će biti prvi veliki nastup nakon onog u punoj Areni Zagreb 2019. godine, ali i prvi koncert u Splitu još od 2018. godine. Bit će to, nesumnjivo, jedan od najvećih koncerata najprodavanijeg pjevača s ovih prostora, pravi spektakl u produkcijskom i glazbenom smislu, a Miši će se na koncertu simboličnog naziva “Samo nas nebo rastavit može” pridružiti brojni prijatelji glazbenici i na taj način dati ovom spektaklu novu dimenziju.

Stari plac kao mjesto zbivanja nije slučajno odabran u gradu u kojem se živi za Hajduk i njegove pobjede. Splićani se slažu kako za Mišu nema bolje kulise od kultnog stadiona na kojem su Hajdukovi igrači u svojoj bogatoj povijesti ostvarili gotovo dvije tisuće pobjeda i osvojili čak jedanaest prvenstava i šest kupova. Zanimljivo je i to da se Mišin koncert održava samo dan prije utakmice Lige nacija Hrvatska – Francuska, koja je svojevrsna repriza 2018. godine i finalne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu. Na ovaj će način Mišin koncert biti i veliki uvod u sportski spektakl na Poljudu, ali i prilika da deseci tisuća ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta provedu ispunjen vikend u gradu pod Marjanom.

Mišin lipanjski koncert, na kojem će legenda s publikom pjevati svoje najveće hitove nastale tijekom karijere dulje od pola stoljeća, mjesecima se pripremao u strogoj tajnosti. Mišo, koji tijekom pandemije korone nije želio nastupati pred ograničenim brojem ljudi, nije htio da išta od koncertnih planova ode u javnost dok sve ne bude sigurno i potvrđeno. Sada, kada je tako, Mišo kratko kaže: Spreman sam!

Legenda je doista u životnoj formi. Sa svojom vjernom suprugom Lidijom Kovač – s kojom je tijekom Uskrsnih blagdana proslavio dvadesetu godišnjicu braka, na fešti na kojoj se uz bračni par Kovač okupilo par njihovih najbližih prijatelja – Mišo je cijelu zimu proveo u Podstrani, nedaleko od Splita, a morski zrak i blaga klima gode svima, pa tako i čovjeku koji je po svim statistikama prodao apsolutno najviše ploča i nosača zvuka na ovim prostorima, piše Jutarnji list.

Mišo Kovač, uz Split i Hajduk, jedan je od simbola Dalmacije, a upravo će toj svojoj Dalmaciji čovjek koji je davno ispjevao pjesme poput “Dalmacija u mom oku” ili “Noćas ćemo zemlji ko materi reći” početkom lipnja na Hajdukovu starom placu prirediti spektakl za pamćenje.

Da bi se to zbilo, u posljednji čas je pronađen novi termin za bejzbolsku utakmicu splitskog kluba Nada. Naime, kako doznajemo, u trenutku kada je već sve bilo dogovoreno, kada su organizatori već završavali posljednje pripreme za lipanjski “dan D”, ispostavilo se da se tog datuma par sati prije Mišina koncerta na placu odigrava utakmica.

Što sad? Tražiti novi termin? Ili… upitali su se organizatori, koji su potom sa sportašima dogovorili da se utakmica pomakne na novi termin. Logično. Jer uopće ne sumnjamo da će i dobar dio splitske bejzbolske ekipe zajedno s Mišom 5. lipnja pjevati “Ako me ostaviš”, “Poljubi zemlju”, “Ostala si uvijek ista”, “Najljepše su oči moje majke”, “Čuvajte mi pismu”, kao i novu neslužbenu himnu Hajduka, pjesmu “Ja ne mogu drugo nego da ga volin”, obradu velikog Mišina hita ”Ja ne mogu drugo nego da je ljubim”, što ga je legenda uz pomoć Saše Antića snimila prije nekoliko mjeseci.

Anita M.