Poznati odvjetnik: Ukoliko se nekim slučajem uhićeni državljani Hrvatske izvuku iz zambijskog zatvora,…

0
747
Foto; Screenshot YouTube
Poznati odvjetnik Davorin Karačić prokomentirao je  slučaj "KONGO" i što slijedi ukoliko se  "osmorka" vrati u Hrvatsku. Status prenosimo u cijelosti:

“Ukoliko se nekim slučajem uhićeni državljani Hrvatske izvuku iz zambijskog zatvora na način da se ipak nekako utvrdi da je posvajanje bilo izvedeno po zakonu a kongoanska djeca na zakonit način uvedena u hrvatsko državljanstvo, to ne mora biti kraj patnjama zambijske osmorke.

Naime, u tom slučaju to bi bila njihova zakonita djeca, a su, znamo, prilikom prekida postupka i dobivanja mogućnosti da napuste Zambiju, odlučili brzinom krajinske vojske 1995 napustiti Zambiju bez djece, ostavljajući djecu na nepoznatom mjestu jedne od najopasnijih država u svijetu.

Tada bi naime, mogli imati popriličnih problema sa hrvatskom socijalnom službom i Državnim odvjetništvom.

Hrvatska represivna tijela vole podnositi kaznene prijave te podizati optužnice protiv roditelja za neka ponašanja koja nam se čine čak i banalna a radi kojih bi svi naši roditelji, vjerojatno popili dugogodišnje zatvorske kazne, da su isti kriteriji postojali u vrijeme kad smo mi bili mladi.

Da se vama dogodi da ostavite djecu u nekoj stranoj državi na nepoznatom mjestu, te pokušate napustiti takvi zemlju bez djece, imali bi grdnih problema i završili bi na optuženičkoj klupi zbog počina kaznenog djela na štetu djeteta.

Hoće li se to dogoditi ukoliko optuženici u Zambiji budu oslobođeni krivnje za ono što im se stavlja na teret, ili će i u takvom slučaju imati bespogovornu moralnu i još kakvu podršku državnih tijela i dužnosnika, ostaje nam za vidjeti.”- napisao je Karačić

anita m.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here