Foto: screnshot youtube

Splitski poduzetnik Davor Karninčić, vlasnik Trentona, napustio je Domovinski pokret. Od osnivanja ogranka te stranke u Splitu, u javnost izlaze nesuglasice članova koji zajednički djeluju tek od studenoga prošle godine. Zašto je ovoga puta on napustio stranku, Karninčić je objasnio za Slobodnu Dalmaciju.

– Kad sam odlučio ući u Domovinski pokret, obećao sam da ću uvijek biti vjeran svojim životnim načelima, da vas neću razočarati i da ukoliko primijetim da nešto nije dobro, da ću i izići. Eto, došlo je vrijeme za to, krenuo sam stopama mog prethodnika dr. Meštrovića. Razlozi?
Još 1990. godine rekli smo ne totalitarizmu i nedemokratskom društvu. Demokracija je jedan čovjek jedan glas i sve je bazirano na demosu, zato se tako zove. Zašto je ta demokracija osnova razvijenog društva? Zato što onemogućava da svak ima šansu za uspjeh. Društvo ne može biti razvijeno ukoliko toga nema. U suprotnom vladaju diktatori, ispod njih su ulizice, pohlepni ljudi, danas volimo reći – žetončići. Govori se dosta o dubokoj državi, a imamo duboke stranke. Zagreb, Osijek, Rijeka, nitko ne smije odlučivati u ime članova iz Splita – kaže Karninčić pa nastavlja:

– Domovinski pokret ima dvije riječi. ‘Domovina’, što mi izaziva emocije – domovina na prvom mjestu, a drugo ‘pokret’, što bi trebalo značiti narod odlučuje. Onda vidiš da je politička trgovina na prvom mjestu, a naroda nema nigdje. Kao opravdanje takvog rada, počnu izjave tipa ‘cilj opravdava sredstvo’ ili ‘politika je umijeće nemogućeg’. S time sve pada u vodu. Ljudi se počnu mijenjati zbog nekih zamišljenih, viših ciljeva. Nestaje istina, nestaje čovjek.

dp