Pred kime klečite, branitelji, ljudi?!

  0
  522
   

  Status jednog  umirovljenog  hrvatskog  branitelja koji je  među prvima  bio na  Kninskoj tvrđavi   u  kolovozu 1995. godine. Napisan je prije godinu dana, a valja ga  ponavljati što češće:

  PROČITAJTE:

  “Branitelji, pogotovo predsjednici Udruga, svakodnevno susrećemo ljude koji teže dominaciji nad nama, teže tome da nas zarobe. U svijetu politike to je uobičajena stvar. Ali, ne samo politike. Svako malo neki novi moćnik. Oni općenito žele da im se kliče, klanja i dolično pazi. U stvarnosti mi smo ti koji u dnu duše smještamo iznad sebe ovu ili onu osobu.

  Isto se može dogoditi kad, našavši se pred uglednim sugovornikom sagibamo glavu, približavamo mu se zbunjeni, zaplašeni i niži… I što onda očekujemo od drugog?

  Mi smo ti koji sa svojim ponašanjem sve to želimo. Koji želimo biti tretirani kao inferiorni. Treba poštivati druge kao što smo navikli poštivati sebe same, a jedino pred Bogom prigibati svoja koljena!’

  Zašto pozivate na proslave političare, koji ništa nisu dali za ovu Državu? Zašto ih stavljate u prve redove? Zašto im dajete priliku da drže govor, a mi im plješćemo? Zašto? Zato da bi ste ušićarili neku sitnu korist, a time izdali i ZNG i HOS na koncu i sve branitelje.

  Naša je Država, naše su proslave. Mi trebamo biti u prvim redovima, mi trebamo držati govore, a oni ako hoće neka dođu, ako hoće neka nam plješću. Ne trebamo lažne pohvale kao ni dodvoravanje za izbore na kojima njih biramo!

  Pred kime klečite, branitelji, ljudi?!”

  Umirovljeni časnik 4. GBR
  Ivan Tomić

  dp/Foto: Facebook

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here