Sunday, September 19, 2021
HomeVijestiDalmacijaPreminuo još jedan bojovnik IX. bojne HOS-a. ...

Preminuo još jedan bojovnik IX. bojne HOS-a. IVICA JOVIĆ – S NAMA JE!

U ponedjeljak je u Vinjanima Gornjim na groblju Svetog Ante sahranjen još jedan prerano preminuli hrvatski branitelj iz Domovinskog rata. Uz nazočnost obitelji, rodbine, prijatelja i brojnih ratnika iz IX. bojne HOS-a i 115. brigade HV sahranjen je Ivica Jović Sunce. Oproštajnim govorom od njega se u ime svih branitelja oprostio Mićo Ćuk.Dirljivim statusom na Facebooku od ratnog prijatelja i sumještanina pokojnog Ivice oprostio se i Mario Tomasović:


“Nakon duge i teške bolesti, s kojom se junački nosio, jučer je preminuo hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, Ivica Jović – HOS.

Ivica je moj dugodišnji prijatelj, sumještanin, sin tvrde vinjanske grude, kojega život nije mazio.Zajedno s ostalom dvojicom braće, kad je najviše trebalo, stao je na branik Domovine.

Posebnom osobnošću kojom je zadobivao simpatije među svojim suborcima i ljudima općenito Ivica je nekom prostodušnom lakoćom obavljao po život opasne akcije u ratu, a jednako tako je na njemu svojstven način uveseljavao ljude i u svakodnevnom životu.

Bio je pripadnikom IX. bojne HOS-a i 115. brigade HV.

Ne slučajno u HOS-u su ga zvali Sunce, njegovi Vinjančani i Imoćani Žare, neki Hos, a ja sam od toga napravio deminutiv i za mene je bio moj Hosić.

Nakon tegobna puta u ovoj dolini suza, dragi prijatelju, neka ti Gospodin podari vječni mir u svojim nebeskim odajama.

Počivao u miru Božjem” – napisao je Mario Tomasović

DP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments