Preminuo Zlatko Saračević

0
74

Zlatko Saračević, bivši hrvatski rukometni reprezentativac i trener Podravke Vegete, iznenada je preminuo u koprivničkoj bolnici.

Saračeviću je pozlilo nakon derbija najvećeg derbija hrvatskog ženskog rukometa u kojem je njegova ekipa Podravka pobijedila Lokomotivu s 32-29. Nakon susreta mu je pozlilo i hitno je prebačen u koprivničku bolnicu. Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost nisu uspjeli, prenosi podravski.hr.

Saračević je bio legendarni desni vanjski hrvatske reprezentacije, a preminuo je u 60. godini života. Rođen je 5. srpnja 1961 u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.dp:foto:screenshot

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here