Prenosimo: Solin, europski fondovi i ostalo…

0

 

Sa portala Solin – live prenosimo zanimljiv  članak sa zanimljivim pitanjima. Naslov teksta je “Velika muljaža iz solinskog odjela za EU fondove”. Tekst  donosimo u nastavku bez ikakvih intervencija. Čitajte!


Pročelnica odjela Marijana Žižić, kojoj su u gradskoj upravi dali nadimak “prva dama” 2019. predstavila je projekt “Tempus” u kojem je najavila obnovu i rekonstrukciju ex kina u Svetom Kaju, a izgleda da će novac potrošiti u prostorije nogometnog kluba Solin.

Više visoko rangiranih osoba Solina mi govori da je ona preuzela vodeću ulogu u gradu. Gradonačelnik Dalibor joj je postao potrčko, a svi ostali slušaju samo nju.

Neki tvrde da tu ima još nešto, ali te detalje će mi reći pred izbore, kažu da imaju i opipljivih dokaza, zanimljivo.

No vratimo se na današnju temu

Grad Solin, to jest “prva dama” prijavila je izmjene u solinskomu doprinosu projektu “Tempus”.

Umjesto ex kina u Svetom Kaju preuredit će “prvo dite” gradonačelnika Dale, prostor nogometnog kluba Solin.

Među brojnim projektima koji se provode pod okriljem Odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Grada Solina nalazi se i projekt TEMPUS proizašao iz prekograničnog programa suradnje INTERREG Italija – Hrvatska 2014.-2020. Riječ je o projektu koji ima za cilj regeneraciju zapuštenih urbanih lučkih područja uz poštivanje kulturne baštine i običaja zajednice, a njegovo predviđeno trajanje je od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2022. Ukupna vrijednost TEMPUS-a iznosi 2,7 milijuna eura od kojih je 85 posto, odnosno 2,3 milijuna osigurana iz EU sredstava, a uz Solin u projekt su uključeni još gradovi Rijeka i Ravenna, Italija.

Prema prvim smjernicama projekta, predstavljenima u studenom 2019., Grad Solin je planirao provesti rekonstrukciju i opremanje zgrade nekadašnjeg kina u Svetom Kaju, ali kako doznajemo od Marijane Žižić, pročelnice Odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove, u međuvremenu je odlučeno da se umjesto ovog objekta preuredi prostor nekadašnjeg restorana „Zvonimir“ smješten uz igralište NK-a „Solin“ u samom centru grada.

Prostor nekadašnjeg kina u Svetom Kaju jako je derutan i njegova obnova bila bi poprilično zahtjevna, a projekt ne pokriva njegovo rušenje i ponovnu gradnju – objasnila je pročelnica Žižić dodajući kako je uz to za izmjenu plana bila presudna i lokacija. Naime, prostor nekadašnjeg restorana „Zvonimir“ smješten iznad prostorija kluba NK „Solin“ primjereniji je za buduću poslovnu i društvenu namjenu jer se nalazi uz uređeno parkiralište i smješten je u centru grada što olakšava komunikaciju s drugim institucijama.

Više o izmjenama na https://www.solin.hr/novosti/izmjene-u-solinskomu-doprinosu-projektu-tempus-iz-prekogranicnog-programa-suradnje/

Hoće li napokon DORH i USKOK zaviriti u prostorije gradske uprave Solina, pročešljati sve ugovore, protok novca poreznih obveznika, a i novca EU ili će to učiniti neka EU tajna služba na nama je da čekamo.

Izvor: Solin-live /Foto:grad Solin