PRIOPĆENJE IX. BOJNE HOS-a: “Jukiću i njegovim nalogodavcima predlažemo da svoj dan slave 22. 06. na dan kada je započelo rušenje Hrvatske države.”

0
Foto: IX. BOJNA HOS-a
Na posljednje  događaje oko osnivanja  navodne nove Udruge  HOS-a koju je javno obznanio Jurića Jukić  reagirala je  IX. bojna HOS-a priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

“Udruga IX. bojne HOS-a oštro demantira laži kojima se služi Jurica Jukić, navodni osnivač nove udruge, a koje su senzacionalistički i bez provjere, prenijeli svi mediji. Krive i lažne informacije su zbunile i članove naše udruge. Radi navedenoga želimo jasno istaknuti:

Nikakav raskol se nije dogodio u udruzi IX. bojne HOS- a. U Slobodnoj Dalmaciji i drugim medijima je objavljena fotografija jednih od zapovjednika IX. bojne HOS- a, iz koje se dalo zaključiti da su to osobe koje podržavaju „novonastalu“ udrugu, što nije istina.

Navedena fotografija je poslužila samo kao lažni mamac za osnivanje nove udruge, te da napravi raskol među braniteljima.

Udruga, vodstvo i članstvo IX. bojne HOS- a je jedinstveno i nitko nije pristupio novonastaloj udruzi Jurice Jukića, pa je morao dovesti „uvozne“ članove.
Laž je da se IX. bojna HOS- a, nije službeno nazivala „Rafael vitez Boban“, istina je da se tako zove od studenoga 1991 godine o čemu postoji službena dokumentacija. IX. bojna HOS- a Rafael vitez Boban, svoj rođendan slavi već trideset jednu godinu, 10. travnja, slavit će i ubuduće, a Jukiću i njegovim nalogodavcima predlažemo da oni svoj slave 22. 06. na dan kada je započelo rušenje Hrvatske države.

Što udruga IX. bojne HOS- a misli o pukovniku Marku Skeji dokazala je kada ga je travnja 2022 godine imenovala vitezom.

Cilj mu je bio samo narušiti ugled udruge, za što su ga instruirali oni koji su mu osigurali nezaslužen medijski prostor.” – piše u priopćenju IX. bojne HOS-a.

Anita M.