Foto: screenshot

Jakov Prkić, županijski vijećnik stranke Pametno za Split i Dalmaciju, uputio je Anti Praniću javnu ispriku što ga je predizbornih dana 2020. nagovarao da ostane na listi za 10. izbornu jedinicu.

Naveo je to referirajući se na članak u Slobodnoj Dalmaciji s Pranićevim izjavama o političkom putu Marijane i Ivice Puljka, za koje rekao da prekidaju odnose kako s Majom Đerek tako i drugim bliskim suradnicima.

Prkić je pritom istaknuo i kako je istina sve što je naveo. Pranić je, među ostalim kazao, kako misli da je počinio najveću političku grešku onog trenutka kada je podržao Marijanu Puljak da zahvaljujući glasovima iz Vrgorca i okolnih mjesta uđe u Sabor, jer je do dolaska njihovih glasova njezina saborska karijera visjela o koncu.

‘Ne znam je li taj razgovor bio presudan, ali Ante je ostao i zahvaljujući njegovim glasovima Marijana je ušla u Sabor.

Čim je izabrana, komunikacija u Whatsapp grupi kandidata s liste je utihnula. Puljci su jedva pristali (nakon mog upornog traženja) na zajedničko druženje kandidata u Vrgorcu na kojem se jasno vidjelo kako se bračni par distancira.

Tu je Ivica iznio svoj plan o ujedinjenju stranaka Pametno, Fokus i Stranke s imenom i prezimenom. Vidi se kako je to na kraju završilo. Ante je rijetko dobra, poštena i vrijedna osoba. Ante, oprosti’, poručio je Prkić.