PROBLEMI ZA GRADONAČELNICU SUPETRA Ivana Marković izgubila na sudu! Osuđena je za klevetu

0
Foto: Screenshot/YouTube

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković Vladimira Mascarell osuđene za danas za iznošenje klevete, javili su to iz Uprave Svpetrus hotela. Rezime je to današnjeg ročišta na Općinskom sudu u Splitu u povodu tužbi koje su protiv gradonačelnice i aktivistice podigli Marion Duzich i Svpetrvs hoteli. 

– Drago nam je da je sud  potvrdio da su optužene iznosile neistine. Mom klijentu je jedina namjera bila odgovoriti na neistine na jedini zakonit način, a to jedino može na sudu. Optužene su proglašene krivima, za dio optužbi su rekle da nisu mislile na Svpetrvs hotele, a također dio optužnice smo za sada povukli. Nadamo se da će prestati s iznošenjem neistina i da više neće dolaziti do ovakvih situacija. 

Zbog sudjelovanja u postupku mirenja i na zamolbu medijatora smo odgađali ročišta  i pravne aktivnosti, ali pokazalo se da druga strana ne poštuje pravila i mi ćemo i u budućnosti tražiti pravnu zaštitu kad god to bude nužno – kazao je Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrvs hotela. 

Osuđenima Ivani Marković i Vladimiri Mascarell izrečena je novčana kazna od 30 osobnih dnevnih dohodaka, a koja će im se aktivirati ako u narednih godinu dana počine novo kazneno djelo. 

Podsjetimo, iz ove hotelske grupacije danas su objavili zbog kojih su razloga podigli ove tužbe, a detelje možete vidjeti OVDJE.

O današnjoj presudi oglasila se i supetarska gradonačelnica. Potvrđuje kako je Općinski Sud u Splitu donio nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju Svpetrvs hoteli za prenošenje službenih dokumenata nadležnih inspekcijskih, županijskih i ostalih tijela koje je okarakterizirao kao kleveta te me na temelju toga nepravomoćno osudio.

– I to jer sam navela: “Najljepše plaže u mjestu prodane su u koncesiju hotelskoj tvrtki, a ona ne samo da na njima zarađuje višestruko veće iznose kroz uvođenje potkoncesionara, nego ih devastira. Vlasnik tvrtke Svpetrvs, naime, nedavno je bez dozvole nasuo veliki dio obale u ovom gradu i promijenio je gotovo do neprepoznatljivosti”, a koje izjave su usmjerene isključivo rušenju časti i ugleda privatnih tužitelja, znajući da su iste izjave neistinite te su postale pristupačne većem broju osoba, a sve s ciljem da iste okleveta.” Piše i da narednih godinu dana ne bi smijela pričati. Dok sam oslobođena optužbi za iznošenje stavova i radnji o upravljanju pomorskim dobrom i izjavama kojim se štite interesi Grada Supetra i kojim sam kazala da se zalažem da resursi ostanu u rukama jedinice lokalne samouprave. Valjda se za politički stav ne može u 2023. godinu dobiti optužba. Još. Takoder, tužba je i dijelom odbijena na dio koji se odnosi na postupak privatizacije hotelske kuće – napisala je.

Dodala je da se i dalje ne osjeća krivom za ništa i najavila je žalbu.

– Ustrajat ću na tome da lokalnim resursima i pomorskim dobrom upravlja jedinica lokalne samouprave na kojem je to teritoriju – napisala je i na koncu čestitala Dan žena svim hrabrim i dragim ženama.