Procurili podaci pola milijarde korisnika Facebooka: Ovako možete provjeriti jesu li i vaši

Must Read

Nakon velikog sigurnosnog propusta uslijed kojeg su na hakerskim forumima osvanuli privatni podaci preko pola milijarde Facebookovih korisnika, jedno od pitanja koja preostaju je – je li napad zahvatio i vas

Ako koristite Zuckerbergovu najpoznatiju društvenu mrežu, vrlo je izvjesno da ste do ovog trenutka čuli za masivni sigurnosni propust zahvaljujući kojem se na hakerskim forumima pojavila baza podataka sa oko 533 milijuna Facebook računa iz preko 106 zemalja (Hrvatska uključena). Na internetu je završilo sve – od Facebook ID-ja, rođendana i emaila do telefonskih brojeva i, ako ste baš jako vjerovali Facebooku, kućnih adresa.

Prvo pitanje koje će vam pasti na pamet je na koji biste način mogli provjeriti jeste li vi dio propusta. Postoji nekoliko mjesta na kojima takvo što možete otkriti.

Najpoznatija stranica za provjeru je poznati Have I Been Pwned u slučaju koje samo morate klikniti na poveznicu i upisati email adresu. Nakon toga ćete vidjeti je li ona zahvaćena nedavnim napadom na Facebook, kao i drugim velikim hakerskim napadima.

Ukoliko otkrijete da su vaši podaci ugroženi, poduzmite nužne korake – promijenite lozinke na svim stranicama, instalirajte menadžer zaporki ili uključite provjeru u dva stupnja, prenosi Verge.

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img