Promjenjivo i toplo zatim promjena vremena

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ovaj je četvrtak, 7. ožujka, u većini Hrvatske bio jedan od najtoplijih dana ove godine, a ponegdje i najtopliji. Od trenutačno raspoloživih podataka s meteoroloških postaja DHMZ-a najviših – čak 24 °C – izmjereno je u Velikog Gorici, Slavonskome Brodu, Sisku, Karlovcu, Goricama pokraj Nove Gradiške te na Bilogori pokraj Pitomače! Pritom vjerojatno ni na tim postajama, ali sigurno ni na zagrebačkima – ni u Maksimiru ni na Griču – nikada do sada tako visoka temperatura nije izmjerena tako rano u godini – u Maksimiru 23,2 °C, a na Griču 22,9 °C! Viša je do sada prvi put u godini izmjerena 11. ožujka u Maksimiru, te 17. ožujka na Griču. A podaci najviše dnevne temperature zraka na Griču postoje još od 1881. godine!!

Relativno će toplo biti i u nastavku tjedna, ali u većini kontinentalne Hrvatske manje nego u četvrtak. No, ponegdje u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu bit će čak i toplije, a zamjetniji pad temperature dogodit će nam se početkom sljedećega tjedna, kada će osjećaj hladnoće dodatno pojačavati povremeno umjeren, gdjekad vjerojatno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu većinom još jača bura i tramontana. Do tada i dalje jugozapadnjak i jugo – često umjereni, mjestimice i jaki, uglavnom na Jadranu i olujni, osobito u petak.

I dok je potkraj nedjelje, i osobito u ponedjeljak, s već najavljivanom izraženijom promjenom vremena, kiša gotovo sigurna diljem Hrvatske, u mnogim krajevima i u obliku pljuskova s grmljavinom, a ponegdje vjerojatno i s olujnim nevremenom, u gorju i snijegom.

I u Dalmaciji promjenljivo uz kišu, pa i pljuskove s grmljavinom. I dalje će biti vjetrovito uz jako, u početku i olujno jugo, te valovito, prema otvorenome i jače valovito more. Bit će relativno toplo, uz najvišu temperaturu zraka između 16 i 18 °C.

I na jugu Hrvatske će još puhati jako i olujno jugo, osobito u prvom dijelu dana, a prema večeri će slabjeti. Bit će djelomice sunčano, a kiše, pa i pljuskova s grmljavinom bit će uglavnom prema večeri i u noći. Jutarnja temperatura između 11 i 15 °C, a najviša dnevna oko 17 °C.”

I sljedećih dana promjenljivo, za vikend još toplo, zatim…

Na Jadranu će u subotu kiše i grmljavine biti uglavnom u Dalmaciji, a u nedjelju djelomice sunčano. U ponedjeljak jače naoblačenje uz kišu, često i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom te padom temperature zraka. Od utorka sunčanije i uglavnom suho. Nakon jugozapadnjaka i juga, početkom novoga tjedna zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img