Pronađeni huligani koji su napali devetogodišnjaka u dresu Marka Livaje: Hajduk priprema posebno iznenađenje za dječaka

0
Foto: HNK Hajduk

U subotu je Večernji list otkrio mučan incident koji se dogodio uoči prvenstvenog derbija Dinama i Hajduka u Maksimiru. Naime, četvorica agresivnih navijača Dinama do gola su skinuli dječaka (9) jer je u pratnji nećaka studenta šetao Branimirovom ulicom u Zagrebu u dresu Hajdukovog Marka Livaje. 

Otac dječaka, Dražen Bošković, inače je Zagrepčanin koji trenutno boravi u Zadru na sezonskom radu, a njegov sin Niko ostao je s majkom u Zagrebu. Noć uoči utakmice Draženov nećak izveo je braću Niku i Franju (6) u šetnju, a tada se pod ručnom kočnicom zaustavio automobil iz kojeg su izašla četiri Bad Blue Boysa i počeli prijetiti prisutnima.

“Nećak me zvao uplakan nakon incidenta. Napadači su se predstavili kao BBB-ovci. Govorili su im da koji k***c dijete ima šetati Zagrebom u Hajdukovom dresu i zatim su s mog Nike isti dres skinuli, njega ostavili gologa i odvezli se”, kazao je za Večernji list Dražen Bošković.

Cijeli slučaj nećak je prijavio policiji koja je ubrzo obavila obavijesni razgovor s dječakovom majkom i nećakom. 

Da je policija slučaj napada na maloljetno dijete shvatila ozbiljno dokazuje i činjenica da je u ponedjeljak u večernjim satima u 4. policijsku postaju pozvana majka.

“Policija je jučer zvala moju ženu kazavši joj da dođe u postaju. Tamo su joj uručili dres koji je otet Niki. Policija je također pokazala fotografije napadača kojeg su identificirali s fotografija i snimki te joj potvrdili da će dalje u ovom slučaju postupati DORH kada se utvrdi točno biće ostvarenog kaznenog djela”, kaže Bošković koji još jednom napominje da je navijač Dinama i  da ne može vjerovati da mu je dijete napadnuto usred Zagreba.

“Vidio sam komentare na internetu. Ljudi kažu da je ovo izmišljena priča. Pitaju se kako ja mogu biti navijač Dinama, a moj Niko navijač Hajduka. Eto, sve je moguće. Zar to nije lijepo? Zar to nisu hrvatski klubovi?”, kaže Bošković.

Inače, Dražena Boškovića kontaktirao je i Hajduk koji će u znak solidarnosti malom Niki pokloniti Livajin dres, otkriva Večernji list.

Ivica R.