UDRUGA VETERANA ANTITERORISTIČKE VOJNE POLICIJE: ‘ANTE BUŽANČIĆ’ se oglasila na najavljeno održavanje koncerta srbijanskog pjevača Ace Lukasa. Priopćenje prenosimo u cijelosti

“Sve dok nismo vidjeli najave koncerta i promocije filma Ace Lukasa u sportskoj dvorani Gripe mislili smo kako javni športski objekti služe za razvoj naših sportaša, razvoj sportske i tjelesne kulture te za športska natjecanja.

Danas više i nismo tako sigurni jer je očito kako se športski objekti ustupaju za promociju lika i djela deklariranog narkomana i nasilnika. Pored činjenice da se radi o deklariranom ovisniku i nasilniku nepobitna je i činjenica kako bi na Gripama trebao nastupiti ljubitelj srbijanskih ratnih zločinaca.

Naime, prema izjavi samog Lukasa on je pjevao u čast vukovarskog krvnika Miroslava Radića na njegovom ispraćaju u Haag. Štoviše, čovjek se ponosi ovom činjenicom kao što se ponosi politkom aktualnog srbijanskog vožda Aleksandra Vučića čiji je veliki zagovornik na srbijanskoj javnoj sceni. Sve apsolutno legitimno, ali u Srbiji! Ne u mom gradu i ne u mojoj državi!

Podsjećamo Splićane kako će 18. studenog, kao i svake godine, Vukovarskom ulicom proći mimohod tisuća građana u čast žrtve Vukovara.

No, 4. studenog se samo pedesetak metara dalje od Vukovarske ulice, na Gripama, priprema sramotno orgijanje nad žrtvom Vukovara. Takva sramota ne smije biti organizirana u našem gradu. Pogotovo ne u studenom, mjesecu u kojem se prisjećamo patnje Vukovara i Škabrnje.

Pozivamo gradonačelnika i gradsku upravu da sagledaju cjelokupnu situaciju i da otkažu ovu sramotu u javnom gradskom prostoru dok situacija nije izmakla kontroli” priopćili su.

FOTO: YouTube