25,10,21
HomeVijestiSvijetProtivnici cijepljenja dijele letke ispred bečkih škola: Ravnatelji nemoćni

Protivnici cijepljenja dijele letke ispred bečkih škola: Ravnatelji nemoćni

Protivnici cijepljena ispred škola u Beču roditeljima i učenicima dijele letke. U tim lecima riječ je prvenstveno o mjerama te navodnom ‘obveznom cijepljenu’. I dok se roditelji žale na takve stvari, iz Uprave za obrazovanje poručuju da oni tu ništa ne mogu učiniti.

Grad Beč svoje timove za cijepljenje sve više šalje u škole, a sve kako bi se povećala stopa cijepljenja osobito među mlađom populacijom. Sada na drugoj strani stoje i protivnici cijepljenja. Naime, oni ispred škola roditeljima i djeci dijele letke koji su prvenstveno usmjereni protiv mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa te se prema njihovim navodima bave dobrobiti djeteta te navodnim “izravnim ili neizravnim obveznim cijepljenjem za djecu i adolescente”, javlja ORF Wien.

Prema podacima Uprave za obrazovanje oni su nemoćni budući da se leci dijele ispred škola, a ne u dvorištima ili prostorijama koje pripadaju školama. Iz policije također navode da oni ne mogu intervenirati u spomenutim slučajevima budući da se ne krše prometni zakoni. Oni sugeriraju da se prigovori upute prema MA46 budući da svatko tko distribuira neku vrstu letaka prethodno treba od njih dobiti odobrenje.

I same škole se žale da se pedagoški sve teže nositi s ovom osjetljivom situacijom. Naime, ravnateljima škola je dat naputak da se o cjepivima i cijepljenju razgovara u razredima, ali na koji način da to provedu prepušteno je njima, piše KROATIV.at

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari