13 C
Split

Prvi PUB QUIZ u održan i u Dugopolju

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U ponedjeljak, 25. studenog 2019. godine, u Experia baru na stadionu Sportskog centra „Hvatskih vitezova“ u Dugopolju, održan je 1. Pub kviz u Dugopolju, čime je i Dugopolje dobilo lokal na kojem se s užitkom mogu okupiti mladi željni međusobnog druženja, asertivne natjecateljske atmosfere, poneke prigodne nagrade,  dobre prijateljske atmosfere.

Prvi dugopoljski PUB QUIZ u suradnji s lokalnim caffe barom Experia,  osmislili su i organizirali mladi okupljeni Lokalnom akcijskom grupom Zagora u okviru diseminacije i širenja rezultata projekta ERASMUS + projekta razmjene mladih „UNESCOnnect us!“, koji je u potpunosti financiran iz programa Erasmus +.  Pitanja su se odnosila na tematiku projekta „UNESCOnnect us!“: UNESCO-va zaštićena materijalna, nematerijalna i prirodna baština te na općenita pitanja o Erasmus+ programu. Ukupno 9 timova sudjelovalo je u kvizu, a za prave znalce osigurane su i prigodne  nagrade. Pobjedničkom timu LAG Zagora je osigurao večeru u lokalnom OPG-u u svrhu promocije lokalne zaštićene nematerijalne kulturne baštine (mediteranske prehrane).

Organizacijom ovog Pub kviza, kojem je predhodila i javna prezentacija rezultata i diseminacija projekta razmjene mladih „UNESCOnnect us!“, sudjelovatelji razmjene mladih iz LAG-a Zagora, htjeli su  istaći svoja pozitivna iskustva sudjelovanja u projektu razmjene mladih te potaknuti i mlade u svojoj zajednici da se aktivno uključe u buduće projekte razmjene koje će pokrenuti. O svojim pozitivnim iskustvima svjedočili su Karlo Balić, Ivana Balić, Josip Radovan, Marija Delaš i Danijela Rogošić. Okupljenima su na najbolji način predstavili i sam program Erasmus +, a o pozitivnim efektima koje sudjelovanje u organizaciji  i provedbi ovakvih projekata  može donijeti  udrugama, neprofitnim organizacijama koje se bave mladima, a posredno i cijeloj lokalnoj zajednici  govorila je voditeljica LAG-a Zagora koja se u ime svih sudionika projekta razmjene mladih zahvalila prisutnima na izvrsnoj posjećenosti. Posjetitelji – mahom mlađe generacije – pokazali su interes upoznavanja s metodama  neformalnog i informalnog učenja  na načelima kojih se temelje projekti iz EU  programa Erasmus+, a osobito za sudjelovanjem u narednom projektu razmjene mladih u Gruziji „Clean planet is my home“ u organizaciji Millenium Georgia (partnerom na projektu „UNESCOnnect us!), na kojem će  Lokalna akcijska grupa Zagora biti partner u provedbi razmjene mladih u svibnju 2020. godine.

Prijavljene ekipe, bez obzira na težinu zadanih pitanja: po 20 pitanja iz UNESCO-ve zaštićene materijalne, nematerijalne i prirodne baštine, pokazale su zavidno znanje. Pobjednička ekipa „Prije“ sastavljena od lokalnih profesora hrvatskog jezika i književnosti, povijesti i sociologije kao uvjerljivi pobjednici prvog kviza uživat će u specijalitetima lokalnog OPG-a, a jedan sudjelovatelj nakon provedbe javnog izvlačenja će na put u Gruziju s mladima LAG-a Zagora u svibnju 2020. godine.

Nema sumnje, nova scena pub-kvizova ove bi zime mogla zaživjeti i u Dugopolju.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img