Thursday, September 23, 2021
HomePremium SadržajPupovac: ‘Vučićev poziv Srbima? Svi bi trebali imati osjećaj slobode da, uz...

Pupovac: ‘Vučićev poziv Srbima? Svi bi trebali imati osjećaj slobode da, uz zastavu RH, razviju i srpsku trobojku‘

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pozvao je povodom tzv. Dana srpskog jedinstva “Srbe iz svih srpskih zemalja” da 15. rujna izvjese srpske zastave ma gdje živjeli.

Ranije danas reagirali su iz Domovinskog pokreta, u kojem to smatraju provokacijom “koja je tempirana baš u vrijeme kada se u Hrvatskoj provodi popis stanovništva”. Kažu kako se radi o dobro smišljenoj kampanji koja bi Srbe u Hrvatskoj ponovno trebala prikazati “ugroženima”.

Novinari su o Vučićevu pozivu upitali i Milorada Pupovca, koji kaže kako kako ga je shvatio kao “ohrabrenje, a ne nametanje”.

– U skladu sa zakonima u Republici Hrvatskoj, svaka institucija srpske zajednice, od Srpske pravoslavne crkve do manjinskih srpskih institucija kao što su Srpsko narodno vijeće, Zajedničko vijeće općina, Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’, moglo bi i trebalo imati osjećaj slobode. Ne samo prava, nego osjećaj slobode da, pored svoje državne zastave, zastave Republike Hrvatske, pored EU zastave kojoj pripada RH, može javno istaći, ne samo u svojim prostorijama, i svoju narodnu zastavu, svoju nacionalnu srpsku trobojku, rekao je Pupovac.

– Mi to razumijemo kao ohrabrenje da to ljudi učine, ne kao nametanje nečega što bi trebalo činiti zato da se nekome gura prst u oko. I to ohrabrenje treba tako prihvatiti i očekujemo da će vlast u Hrvatskoj ohrabriti sve ljude da i na zgradi u kojoj je sjedište SNV-a, i na zgradi u kojoj je središte SKD ‘Prosvjeta’ ili Zajedničkog vijeća općina, može nesmetano, 24 sata, biti zastava koja simbolizira prisustvo pripadnika srpskog naroda i njegovih institucija u Republici Hrvatskoj, zaključio je Pupovac, prenosi Jutarnji.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. ovako ako dije u Hrvatskoj ja vidim srpsu zastavu ja je skidam… jer nema zašto i nema razloga da uopće bude u Hr. srpska zastava… za što su se domobrani borili da danas srbi imaju veća prava od mene od Hrvata koji je rođen i krvlju i mesu Hrvat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments