19/06/21

Putem Hitro.hr-a u prva tri mjeseca otvorena 1.604 poslovna subjekta

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Putem servisa Hitro.hr u prva tri mjeseca ove godine otvorena su 1.604 trgovačka društva i obrta, a najviše jednostavnih društava s ograničenom odgovornošću, pokazuju podaci Financijske agencije (Fine).

Po podacima Fine, od 1. siječnja do 31. ožujka ove godine putem servisa Hitro.hr otvoreno je 14 obrta te osnovano 654 društava s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 936 jednostavnih društava s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Tako jednostavna društva s ograničenom odgovornošću imaju najveći udio u ukupnom broju novootvorenih društava i obrta, nešto više od 58 posto, dok je udio društava s ograničenom odgovornošću 40 posto, a obrta 0,87 posto.

Osnivanje j.d.o.o.-a odnosno tzv. “tvrtki za deset kuna” omogućeno je 2012. godine kada su na snagu stupile izmjene i dopune Zakona o trgovačkim društvima i od tada putem servisa Hitro.hr j.d.o.o.-ovi čine glavninu novoosnovanih pravnih subjekata.

Putem tog servisa za ubrzanu komunikaciju građana i poslovnih subjekata s državnom upravom tijekom 2018. godine otvoreno su 6.822 trgovačka društva i obrta, što je za 259 ili 3,6 posto manje u odnosu na 2017. godinu.

U 2018. je otvoreno 128 obrta te osnovano 2.347 d.o.o.-a i 4.347 j.d.o.o.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img