Thursday, September 23, 2021
HomeVijestiOstaloPutujete u Austriju: Od srijede veće kazne za prometne prekršaje.

Putujete u Austriju: Od srijede veće kazne za prometne prekršaje.

Od srijede 1. rujna počinju važiti oštrije pravila koja se odnose na prometne prekršaje. Novi, izmijenjeni zakon za cestovni promet na snagu stupa u srijedu, a donosi brojne novine u prometnim pravilima od koji su svakako najvažnije one koje se odnose na povećane novčane kazne u prometu, javlja KROATIV.at

Kao i obično opet će na udaru biti novčanici austrijskih građana.

Od 1. rujna austrijske vlasti imaju mogućnost i oduzimanja vozila svim onima koji budu prebrzo jurili austrijskim autocestama.

Okvir za kažnjavanje je povećan s trenutnih najviših 2180 eura, na novu gornju granicu od 5000 eura. Ono što će sigurno privući jako puno kontroverzi je novo pravilo o spuštanju praga za oduzimanje vozačke dozvole.

Naime, prema novom pravilniku moguće je čak i oduzimanje vozačke dozvole svim onim vozačima koji u naseljenom mjestu prekorače brzinu za više od 10 kilometara na sat.

Kazne za prekoračenja brzine u prometu također će biti udvostručene, pa će umjesto dosadašnjih 70 i 150 eura građani plaćati 150 i 300 eura ovisno o kazni za prekoračenje dopuštene brzine.

Za vrijeme pandemije koronavirusa bili smo svjedoci organiziranja različitih ilegalnih utrka na austrijskim ulicama.

Ilegalne utrke, te organiziranje istih bit će smatrano kaznenim djelom, a austrijske vlasti žele stati na kraj takvim ‘eventima’.

Više informacijama možete pronaći na službenim stranicama Austrijskog autokluba.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments