Radošević: Autobusna ugibališta, kante po ulicama, odvoz smeća, su problemi koje treba rješavati

0

Priopćenjem se oglasio NEZAVISNI KANDIDAT za načelnika Dugopolja Ivica Radošević i upozorio na zapuštenost komunalne infrastrukture u Dugopolju, te ponudio rješenja, Priopćenje donosimo u cijelosti.

Komunalna zapuštenost i neuređenost Dugopolja nije nepoznata činjenica. Nebrojeno puta sam upozoravao na tu činjenice, a čak sam radio i performanse s postavljanjem  koševa za smeće s ciljem da potaknem  i pokrenem  općinsku upravu s načelnikom  Bosančićem na čelu da se konačno pokrene i  učini nešto.

Na žalost i moju i svih mještana Dugopolja to se nije dogodilo, ostali smo  nivou koji nije primjeren  mjestu kakvo  Dugopolje treba biti.
Osvrnuti ću se samo na dva problema  koja ću promptno riješiti kada pobijedim  na  lokalnim izborima.

Autobusna ugibališta   se moraju napraviti sukladno prometnim standardima, naravno s natkrivenim  čekaonicama i moraju biti unificirana, i multifunkcionalna  s  prostorom za  reklame i  obavijesti i sl.. Na nekoliko sjednica vijeća upozoravao sam i bivšeg i sadašnjeg načelnika općine  Dugopolje da se  to mora napraviti zbog naših  radnika, učenika i studenata koji čekaju  autobuse  paraktički na cesti u svakakvim vremenskim uvjetima.

Tražio sam  još prije   sedam – osam godine da se krene s otkupom zemljišta  i izgradnjom ugibališta. A  jednim dijelom  isto se  moglo napraviti i tijekom izgradnje ceste ispod sela,

U Dugopolju  postoji problem  odvoza smeća, pogotovo razvrstavanja  otpada  gdje smo   na  posljednjem  mjestu u Hrvatskoj i tek nešto  iznad 0%. Pogotovo mi smeta  način prikupljanja otpada na postojeći način i kako nam izgledaju kontejneri koji su razbacani od nemila do nedraga.  Tu postoji opasnost da slučaju  jačeg vjetra isti završe na   cesti i naprave štetu  na automobilima koji prometuju tim cestama. 

Za postojeće kontejnere (iako imamo  najavu podjele  kanti za prikupljanje otpada)  napraviti ćemo multi funkcionalna ležišta  koja će estetski izgledati ljepše, a mogu imati i druge  funkcije, npr reklamne.

Divlje deponije  građevinskog materijala  se gomilaju u pojedinim ulicama, to se mora počistiti, podvući crta, a sve buduće prekršitelje ćemo sankcionirati.

Ivica Radošević
NEZAVISNA LISTA IVICE RADOŠEVIĆA
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here