Foto; Screenshot N1

Hrvatski glasnik je objavio informaciju kako nezavisni saborski zastupnici Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić prelaze u stranku Republika. No, informacija je brzo demantirana.

Naime, prema pisanju spomentog portala, Damir Vanđelić bi dobio pojačanje u svojim redovima, čime bi Nino Raspudić ušao u stranku, dok bi Selak Raspudić ostala nezavisna zbog kandidature na predsjedničkim izborima.

Za potvrdu autentičnosti ove informacije kontaktirali smo Ninu Raspudića koji nam je demantirao vijest. “Ne, apsolutno ne prelazimo u stranku Republika. Apsolutno je to fake news. Znači, možemo napraviti svoju stranku, nismo mi više u godinama da prelazimo bilo gdje”, potvrdio je za portal Direktno.

Inače, Hrvatski glasnik je napisao da su u tijeku sastanci s nekoliko istaknutih saborskih zastupnika s predstavnicima stranke Republika, čijim bi ulaskom u tu stranku ona postala parlamentarna.

Logičan slijed?

Nadalje su naveli kako su mete Vanđelića bračni par Raspudić i saborski zastupnik iz stranke Fokus Dario Zurovec, inače gradonačelnik grada Sveta Nedjelja. 

Treba napomenuti da su Fokus i Republika bili i koalicijski partneri na parlamentarnim izborima te suradnja Zurovca i Vanđelića nije nikakvo iznenađenje i bila bi očekivana.

Navedeni portal je naveo i kako i suradnja Marije Selak Raspudić i Nine Raspudića ima vrlo logičan slijed i zajedničke interese. Bez obzira na logičan slijed, informacija je očito netočna.