RAZBIJESNILI JAVNOST O pokušaju otmice djeteta u Dalmaciji, policija šutjela više od dva mjeseca. Evo što su kazali

0

Iako je od nemilog događaja prošlo više od dva mjeseca, mediji su o gotovo filmskom scenariju javnost izvijestili jučer, prenosi Antena Zadar.

Podsjećamo, okrivljenicima se stavlja na teret da su 18. srpnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, dok je prvookrivljenik upravljao kombijem, uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika pa su zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom za sada nepoznatih muškaraca postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Službena potvrda šokantne priče objavljena je tek nakon što je DORH podigao optužnicu protiv dvoje osumnjičenika, 44-godišnjaka i 28-godišnje žene.

Ta je činjenica najviše razbjesnila javnost. U kuloarima se pričalo o stravičnom događaju, ali nitko sa sigurnošću nije znao radi li se o stvarnom scenariju ili priči koja je prenoseći se od usta do usta preuveličana.

Na upiti policiji zašto se o incidentu nisu oglasili odmah i obavijestili građane o planiranoj otmici maloljetne osobe, dobili su sljedeći odgovor:

“Napominjemo kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštujemo zakonske odredbe o tajnosti postupka (sukladno čl. 60. Zakona o sudovima za mladež postupak u kojem sudjeluju maloljetnici je tajan) te zaštite privatnosti djeteta (Povreda privatnosti djeteta – članak 178. Kaznenog zakona), a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve.”