Foto: HRT

I sljedećih će dana najviše sunčana vremena biti na srednjem i južnom Jadranu, gdje su mogući samo rijetki pljuskovi s grmljavinom. U sjevernijim krajevima oblačnije i promjenjivije, osobito u kopnenom području uz čestu kišu i nestabilnosti, ponegdje i izraženije. Po nekim će nizinama unutrašnjosti ujutro biti magle, u četvrtak i petak i ne samo kratkotrajne. Bit će i dalje razmjerno toplo, poslijepodne većinom i vruće, mnogima i sparno, na Jadranu i dalje uz opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje.

Srijeda: promjenjivo, kiša češća na kopnu

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a lokalni pljuskovi s grmljavinom su u drugom dijelu dana mogući uglavnom u Zagori. Bit će i dalje vruće i sparno, od sredine dana uz umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, većinom na otvorenome moru sjeverozapadni.

I na jugu Hrvatske jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome i sjeverozapadnjak, uz mirno i malo valovito more temperature 25, 26 °C. Uz sunčano će vrijeme biti i dalje vruće, s najvišom temperaturom zraka između 31 i 35 °C.”

I dalje nestabilno…

“U četvrtak većinom sunčano, ujutro u kopnenom području mjestimice s maglom, a popodnevnih pljuskova bit će osobito u gorju te u unutrašnjosti Istre. Od petka promjenjivije. uz više oblaka te uz povremenu kišu i grmljavinu poglavito u drugome dijelu dana. Temperatura zraka malo će se sniziti, no još će biti sparno.

Na Jadranu većinom sunčano i vruće, uz ponegdje i dalje tople noći. Puhat će sredinom dana i poslijepodne slab do umjeren vjetar s mora, a na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Neverina može biti uglavnom mjestimice na sjevernom dijelu.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Podijeli objavu