Foto: Facebook
"Ukoliko se B.I. ne ispriča i ukoliko gradske vlasti ne dopuste gledanje naših VATRENIH na javnim prostorima, zatražit ćemo tematsku sjednicu Gradskog vijeća grada Splita", poručili su

Ne prestaje se dizati prašina oko (ne)postavljanja televizijskih ekrana u užoj gradskoj jezgri zbog praćenja hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu.

HSP je izrazio nezadovoljstvo postavljanjem ili zabranom postavljanja televizijskih ekrana u gradskoj jezgri za praćenje hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu te pozvao na poštivanje prava građana na okupljanje i podršku reprezentaciji.

“Za Dan Državnosti na nekim prostorima grada Splita nisu izvješene hrvatske zastave, a sada se želi zabraniti gledanje našeg ponosa, naših Vatrenih.

S druge strane pjevaju se pjesme po šumama i gorama s obilježjima koje su nosili agresori na Hrvatsku, od kojih su ginuli i ranjavani naši branitelji. Ističemo i da se u Splitu na Marulićevim danima vršljaju srpska pozorišta.

Ukoliko se B.I. ne ispriča i ukoliko gradske vlasti ne dopuste gledanje naših VATRENIH na javnim prostorima, zatražit ćemo tematsku sjednicu Gradskog vijeća grada Splita.

Ukoliko i nakon tog B.I. bude imao podršku, pozvat ćemo sve ljude koji vole naše Vatrene da dopuštenim demokratskim metodama prekinemo samovolju pojedinaca ma tko oni bili.” – priopćili su iz HSP-a