Rusija tvrdi: Preuzeli smo kontrolu nad čeličanom Azovstal. ZAPOVJEDNICI ODVEDENI U NEPOZNATO

  0

  Rusija je objavila da je preuzela kontrolu nad čeličanom Azovstalj, javljaju svjetski mediji

  Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da se posljednja skupina ukrajinskih snaga skrivenih u čeličani Azovstalj u Mariupolju “predala”.

  Rečeno je da se grupa koja je odustala sastoji od 531 osobe.

  Podsjetimo, zapovjednik pukovnije Azov Denis Prokopenko rekao je u video poruci objavljenoj u petak da su civili i teško ranjeni ukrajinski borci evakuirani iz čeličane Azovstalj u razrušenom gradu Mariupolju.

  “Neprestano smo naglašavali tri najvažnija uvjeta za nas: civili, ranjeni i umrli”, rekao je zapovjednik Prokopenko u video poruci koju je pukovnija Azov podijelila na Telegramu.

  “Civili su evakuirani. Teško ranjeni su primili nužnu pomoć i evakuirani su, da bi ih se kasnije razmijenilo i vratilo na teritorij koji kontrolira Ukrajina”, rekao je Prokopenko.

  Prokopenko je kazao da još uvijek traje proces transporta mrtvih iz Azovstalja, posljednjeg uporišta ukrajinskog otpora protiv ruskih snaga u Mariupolju. “Nadam se da će u bliskoj budućnosti rođaci i Ukrajina moći časno pokopati svoje vojnike”, rekao je.

  Ruska propaganda je prikazala i prvu snimku zapovjednika 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine Sergeja Volinskog “Volin”.

  Ivica R