Ruski vojnik u razgovoru s obitelji: “Naše trupe nemaju gdje bježati…”

0
Foto: Twitter

Ukrajinska protuofenziva dodatno urušava ionako već oslabljeni moral ruske vojske, pokazuje telefonski razgovor između ruskog vojnika i njegovog oca.

Transkript i zvučni zapis razgovora na YouTubeu je objavila Glavna obavještajna uprava ukrajinskog Ministarstva obrane. U razgovoru se čuje tjeskobni sin koji je iznenadio ova govoreći mu da Rusi gube, pokazuje prijevod koji je napravio The Daily Beast.

“Kažem ti, ozbiljno, znaš li koliko ozlijeđenih imamo? Nemamo gdje bježati, Ukrajinci samo nastavljaju napredovati i napredovati…”, rekao je vojnik.

Dodao je da je ruska paljba bila neučinkovita protiv ukrajisnkog osoblja te da je njegova jedinica opkoljena i nije uspjela pobjeći jer su mine vjerojatno bile postavljene na njihovom putu bijega. Poručio je da ruske trupe nemaju gdje bježati.

“Zato smo sada ovdje”, dodao je vojnik u razgovoru s ocem, prenosi Newsweek.

Ukrajinske trupe nastavljaju napredovati, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u utorak je u večernjim satima rekao da su ukrajinske snage u rujnu od Rusa oslobodile otprilike 8000 četvornih kilometara teritorija.