Monday, September 20, 2021
HomeVijestiHrvatskaS početkom školske godine kreću i dobrovoljna cijepljenja po školama, no utvrđen...

S početkom školske godine kreću i dobrovoljna cijepljenja po školama, no utvrđen je određeni raspored

Hrvatski plan za novu školsku godinu još se čeka. U Sloveniji planiraju testirani srednjoškolce da bi se nastava mogla normalno odvijati – čeka li i Hrvatsku sličan scenarij?

Reporterka NOVE TV Martina Bolšec Oblak razgovarala je s zamjenicom ravnatelja HZJZ-a, Ivanom Pavić Šimetin o planovima za početak školske godine.

“Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole poput zdravstvenih i ugostiteljskih škola gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje. Cijepljenje će biti dobrovoljno“, otkrila je te dodala da će se s tim krenuti početkom školske godine, donosi Dnevnik.hr

Objasnila je da se nadaju da neće pojedine županije, zbog epidemiološke situacije, novi školsku godinu započeti virtualnim putem. “Također je važno primjenjivati onaj princip koji smo imali tijekom prošle školske godine – da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole”, izjavila je.

Hoćemo li se u četvrtak zacrvenjeti?

ECDC svaki četvrtak objavljuje ažuriranu kartu koja rangira regije svih europskih država po stupnju rizika. Hrvatska obala i sjever zemlje još su uvijek narančasti. Što ako obala postane crvena dok još traje sezona?

“Nadamo se da će Hrvatska kao cjelina ostati u narančastom. Pitanje će biti Zagreba i obale, ali vjerojatno će ostati u narančastom još barem ovaj tjedan. Kada se dogodi crveno – zemlje u koje se vraćaju građani – očekuje ih karantena”, objasnila je te navela primjer Njemačke gdje stanovnici nakon pet dana imaju testiranje i ako su negativni više ne moraju biti u samoizolaciji.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments