HomePremium SadržajSastaje se Klub zastupnika SDP-a, koliko će ih na kraju ostati u...

Sastaje se Klub zastupnika SDP-a, koliko će ih na kraju ostati u njemu?

Sjednica saborskog Kluba zastupnika SDP-a sazvana je za 17 sati. Nakon što je prošli vikend Glavni odbor SDP-a izglasao to da Klub zastupnika mora provoditi odluke tijela stranke, današnja sjednica na kojoj će se okupiti saborski zastupnici trebala bi pokazati na koga u SDP-u i dalje mogu računati, a na koga ne.

Pitanje izbacivanja sada već bivših SDP-ovaca Zvane Brumnića, Rajka Ostojića, Nikše Vukasa te Marine Opačak Bilić iz SDP-a, odnosno provedba zaključaka Glavnog odbora prema kojima oni više nisu članovi Kluba, trebala bi biti tema rasprave današnje sjednice, no hoće li se i o čemu će se točno glasati, još formalno nije sastavljeno.

Zaključak o kojem će se glasati, doznaje se u vrhu stranke, na samoj sjednici predložit će predsjednik SDP-a i predsjednik Kluba Peđa Grbin.

Bude li izbacivanje četvorke tema glasanja, 14 zastupnika koji su prije nešto manje od mjesec dana svojim potpisima jasno poručili da su protiv izbacivanja, trebali bi ostati pri svojim stavovima. I dok su neki od njih u razgovoru za Tportal rekli da nisu ‘udružena oporba’ te da svatko od njih ima svoj integritet i donosi svoju odluku, drugi iz tog kruga ‘neposlušnih’ uvjereni su da su jedinstveni u svom stavu.

Odluče li reći ‘ne’ izbacivanju četvorke i odluci Glavnog odbora, o njihovoj daljnjoj sudbini odlučivat će Predsjedništvo SDP-a, čija je sjednica sazvana već za četvrtak.

Potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić uvjeren da će sve biti riješeno u sljedeća dva dana.

‘Mislim da će se sutra riješiti 99,99 posto stvari koje su bile neriješene i koje se vuku posljednjih deset godina’, kazao je ranije danas Hajdaš Dončić za N1 Televiziju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments