SDP-ovki iz Sinja nije dobro sjela Šuškova bista! Izazvala žestoku svažu s HDZ-ovcem!

0
Foto: Facebook

Svečano otkrivanje spomenika Gojku Šušku u Sinju, kojem je ratni ministar obrane počasni građanin, nije prošlo bez incidenata.

Istina, nije bilo incidenta na trgu nazvanom također po Šušku, već su se oni dogodili na društvenim mrežama, gdje su ne baš ugodnu “razmjenu mišljenja” imali kandidat HDZ-a za gradonačelnika Sinja i predsjednik lokalnog HDZ Igor Vidalina te Nataša Delonga – Poparić, nekadašnja tajnica grada, gradska vijećnica i i bivša predsjednica sinjskog SDP-a.

Vidalina je Delongi-Poparić zamjerio, pozivajući se na SDP-ova stajališta iz sredine 2000-ih, mišljenje kako spomenik Šušku nije potreban Sinju (a sad je SDP u koaliciji s Mostom pa to dopuštaju), dok je on osobno s predsjednikom sinjske Hvidre Dražanom Pavlovićem “bistu pretprošle godine u automobilu osobno dovezao iz Zagreba u Sinj”.

Igore, nisi ni zucnuo

Delonga mu je odgovorila, ostala je pri svome mišljenju da su Vice Buljan i Miko Tripalo daleko značajniji za Sinj od Gojka Šuška, a posebno je spočitala Vidalini druženje sa spomenutim Pavlovićem.

“A ti Igore, di si bio, u kojoj rupi, kad je predsjednik HVIDR-e udario po glavi župana (HDZ) u svečanoj loži? (…) Vele nisi zucnio ni kad je Pavlović izbacio udovice poginulih iz prostorija HVIDR-e, pa ih je ta ista tajnica Grada, koja se odaziva na ime Nataša, smistila u zgradu di su prostorije SDP”, uzvratila je.

‘U kojem si ti partijskom ogranku bila?’

Na ove navode potom je reagirao i sam Pavlović koji je očito osjetio prozvanim.

Netočna je i objava da smo izbacili udrugu udovica iz prostorija HVIDR-e. Navedeno ti može potvrditi i kuma, koja je tajnica te Udruge, kao i razlog. To je bila njihova vlastita odluka. Samo pitam se na čiji nagovor su otišli baš u zgradu partijskog Komiteta, koju ako sam dobro upoznat je dobio SDP u naslijeđe kao pravni sljednik Saveza komunista Hrvatske”, tvrdi Pavlović.

Anita M.