SDP u Zagreba vraćen na tvorničke postavke: Novi šef SDP-a u Zagrebu bi prvo vratio Trg maršala Tita

0
foto: snimka zaslona N1

Novi šef SDP-a Zagreb je Viktor Gotovac.  U drugom krugu unutarstranačkih izbora u Viktor Gotovac je osvojio 696 glasova, a Matej Mišić 325.

Najveća SDP-ova organizacija početkom godine je raspuštena, a iz nje je izbačen veliki broj članova, uključujući i bivšeg predsjednika Gordana Marasa.

Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio je da se želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svome timu te svima koji će raditi s njim. Kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi živjeti od politike, već živjeti uz politiku.

“Ništa neću ništa ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane grada Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe”, rekao je.

“Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavama tu nesretnu i tužnu obljetnicu od 30 godina”, kaže.

“Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobar za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti”, rekao je Gotovac.

O Viktoru Gotovcu smo veće pisali, a valja istaknuti kako je prije nekoliko mjeseci izjavi da je nekada veslao s Ivanom Penavom, pije kavu sa Zlatkom Hasanbegovićem, a s različitim ljudima voli surađivati. Zamjenik gradonačelnika Tomaševića mu je školski prijatelj.

<<<>>>Nećak bivšeg šefa Udbe želi voditi zagrebački SDP: Tvrdi da s jednim desničarem pije kavu


Tada je rekao da se ne želi “laktariti” s drugima jer ne želi razočarati sebe i druge oko sebe. Zanimljivo je da su pojedini mediji pisali da je Viktor Gotovac nećak bivšeg šefa Udbe koji je osuđen zbog ubojstva Stjepana Đurekovića.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here