Sedak: ‘U srazu između Grbina i Raspudića, nekako sam više za Peđu jer sluša ratoborniju glazbu – Thompsona’

0
Foto: Privatni album

“Ulično ponašanje, korona profiteri, prodavači magle, paraziti” – epiteti su koji su obilježili srijedu nakon što je došlo do verbalnih sukoba zastupnika Mosta, SDP-a, Možemo!, ali i ostalih i to tijekom zadnjeg dana jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora. Što o svemu tome misli komunikacijski stručnjak Kristijan Sedak, reakoa je za portal Direktno.hr

Komunikacijski stručnjak najprije je komentirao sukob Mostovih zastupnika sa SDP-ovim zastupnicima, kao i zastupnicima Možemo!. Sedak kaže da tema uopće nije bitna, odnosno da će se uvijek naći poneki razlog za svađu te će ona biti, smatra, po istom principu i istome stavu. Zanimljiv mu je, dodaje, trenutak.

‘Zašto baš zadnji dan?’

“Mostu je najviše u interesu, možda nekakav apel da se medijski senzibilizira prikupljanje potpisa, koje mi se čini da ne ide u najboljem smjeru, i čini mi se – neće uspjeti prikupiti potpise. S druge strane – kuda baš zadnji dan zasjedanja”, zapitao se.

Podsjetio je na 15. siječnja 2019. godine kada su premijera Andreja Plenkovića posljednji puta nazvali “anemični”. Ovo je sada, kaže, bio završetak jesenskog zasjedanja, a taj 15. siječnja bio je početak ljetnog zasjedanja. “Prvo je Damir Krstičević bacao maketu, a onda se Plenković sukobio s Nikolom Grmojom gdje je došlo do naguravanja. Zašto baš ti dani? Zašto su oni zanimljivi? Tada je najveća koncentracija novinara, ali i medijske pažnje na sam Sabor”, smatra naš sugovornik.

Ono što je zanimljivo jest da u srijedu, tvrdi, nikome nije nedostajao Ivan Pernar. Mostovi zastupnici uspjeli su, ističe, zasjeniti čak i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

‘Bojim se da kao društvo nismo iznad političara’

Je li mjesto takvom ponašanju u najvišem Domu u Hrvatskoj, upitali smo komunikacijskog stručnjaka.

“Mi bismo svi voljeli da nije, no to najviše govori o političkoj kulturi cijele nacije. Sabor bi trebao biti sveto političko mjesto, a s druge strane, taj Dom trebao bi biti preslika hrvatskog društva. Bojim se da kao društvo nismo iznad naših političara. U kranjem slučaju, tu su pokazali i svoje karakterne crtve, a vjerujem i da se nekima to možda i svidjelo jer su pokazali malo ljudskosti”, odgovorio je Sedak dodajući da se njemu osobno to ne sviđa, no ističe i da su to definitivno snimke koje obiđu svijet.

“Vidim da je po društvenim mrežama veliko pitanje, u slučaju da dođe do sraza Peđe Grbina (SDP) i Nine Raspudića  (Most), kome bi se sreća više nasmiješila. Nekako sam više za Peđu jer sluša ratoborniju glazbu, on ipak sluša Marka Perkovića Thompsona. Možda je time nekako spremniji za takvu vrstu okršaja”, našalio se Sedak.

O Grmoji i upaljenom mikrofonu

Nikola Grmoja tijekom “rusvaja” u Sabornici obratio se Mariji Selak Raspudić kojoj je poručio: “Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve protiv sebe”.

Koliko je njima to naštetilo, zanimalo nas je.

“Političari znaju da ne postoji ‘off’. Trebali bi se znati ponašati. Mi bismo svi voljeli imati iskrene političare koji rade u našem interesu, a ovo je ispalo vrlo nespretno s njegove strane, kao da je nešto možda bilo iscenirano”, rekao je.

Ulično ponašanje, korona profiteri, prodavači magle…

Na kraju dana, nakon sukoba sa zastupnicima Mosta, SDP se oglasio na Twitteru gdje je poručio: “Danas smo svjedočili sramotnom ponašanju zastupnika Mosta. Pokušaj fizičkog razračunavanja s političkim neistomišljenicima, čini se, nije im nepoznanica. Jadno i bijedno. Ovakvom uličnom ponašanju tih korona profitera i prodavača magle nije mjesto u Hrvatskom saboru”.

Sedaka smo upitali kakav epilog ove situacije možemo očekivati, a odgovorio je:

“Mislim da u ovome trenutku nikome nije previše u interesu spustiti loptu na zemlju. Pred Božić vjerojatno hoće, no imamo ovdje 10-ak dana koje bi trebalo medijski popuniti. Vjerujem da će nastaviti i da će paljba doći i s druge strane. Nakon referenduma, mislim da će onda Mostovci zašutiti. Možda će pretrpjeti neke kvalifikacije, ali siguran sam da su pronašli svoju publiku”.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here