Šef srpske diplomacije čelnici Kosova: ‘Vi ste građanka Srbije, ustanite kad govorite o Vučiću!.” Uslijedio je brutalan odgovor!

0
Foto: Snimka zaslona/YouTube

Srbija treba prestati slaviti ratne zločince. Vi nas ne možete zastrašiti, sloboda je u našim genima, a NATO je zaustavio Srbe u genocidu, pozivam vas da kleknete pred žrtvama, uzvratila mu je Vjosa Osmani

Žustra rasprava između srbijanskog šefa diplomacije Nikole Selakovića i kosovske predsjednice Vjose Osmani obilježila je današnju sjednicu Savjeta sigurnosti UN-a.

Selaković u jednom trenutku je kosovskoj predsjednici poručio da treba ustati kada govori o predsjedniku Srbije, navodeći da je ona srpska državljanka.

– Građanka Osmani govori bajke o šampionu demokracije i mira u svijetu. Njene laži su normala za nju, ona ne predstavlja nikoga nego sebe, ja predstavljam međunarodno priznatu državu, njihova jednostranost uništava sve napore za dijalogom. Vi morate ustati kada spominjete Vučića jer je on i vaš predsjednik, balkanski kasapini su Hashim Tachi i ostali koji su prodavali ljudske organe. Morate prestati lagati o 20.000 silovanih zato što prema UN-ovom izvještaju potvrđeno je 912 slučajeva silovanja. Vaši su preci bili fašisti, protestiram što oni dolaze u UN sa simbolima lažne države –  rekao je Selaković.

Osmani je rekla da Selaković koristi propagandu. Rekla je da je ponosna građanka neovisne Republike Kosovo.

– Bolje da prihvatite realnost radi budućnosti. Slažem se o sudbini protjeranih, ja sam bila jedna od njih u Miloševićevom režimu. Nema izvještaja međunarodnih snaga da je jedna žena umrla zbog akcije policije Kosova. Selaković govori o 100 etnički motiviranih zločina, što ne dokazuju brojke međunarodnih promatrača – rekla je predsjednica Kosova, dodajući da su Srbi na Kosovu danas preplašeni od onih koje je nazvala “Vučićevim bandama”.

– Srbija treba prestati slaviti ratne zločince. Naši su lideri dobrovoljno otišli na tribunal u Den Haagu. Ne zaboravimo – NATO je zaustavio Srbe u genocidu, pozivam vas da kleknete pred žrtvama gospodine Selakoviću!”, rekla je Osmani, osvrnuvši se na zločine u sukobima na Kosovu 1999.

– Vi nas ne možete zastrašiti, sloboda je u našim genima – oštro je poručila je Osmani. Selaković je uzvratio kako je “zabrinut za mentalno stanje gospođe Osmani“, prenosi 24sata.


DP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here